11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Programul evenimentelor BIS Teatru și Interakt Arts din perioada 2 – 5 septembrie 2022

Știri din Județ

BIS Teatru și Interakt Arts încheie proiectele„SOLIDART” și „Spunem NU violenței domestice!”,incluse pe Agenda de Tineret și finanțate de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu și proiectul „Alte povești pentru bunicii noștri” cu o serie de șapte evenimente (concerte, spectacole de teatru și dezbateri), programate în perioada 2 – 5 septembrie 2022 la Sibiu, Ighișu Vechi, Hosman și Săliște. 

 

„Am încercat în acest an, împreună cu Interakt Arts, prin cele două proiecte incluse pe Agenda de Tineret, să contribuim în felul nostru, la sensibilizarea publicului cu privire la două probleme ale societății actuale, de care poate nu suntem cu totul conștienți: problema migrației și a nevoii de acceptare a migranților și solidaritate pe termen lung și problema violenței domestice, care este încă, din păcate, un subiect tabu în spațiul românesc. Totodată, nu am uitat nici în acest an de seniorii cetății, cei care nu mai au pe nimeni și trăiesc în azilele de bătrâni din Sibiu și împrejurimile Sibiului, pentru care continuăm seria întâlnirilor artistice, în încercarea de a le aduce un strop de bucurie.” Bogdan Sărătean, Fondator BIS Teatru

 

Program evenimente BIS Teatru și INTERAKT ARTS, 2 – 5 septembrie 2022

 

2 septembrie 2022, ora 16:30, Ighișu Vechi 

Concert Claudiu Fălămaș, pentru seniorii cazați la Căminul pentru persoane vârstnice din Ighișul Vechi 

Eveniment în cadrul proiectului ALTE POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu pe Agenda Culturală a Județului.

 

2 septembrie 2022, ora 19:00, Hosman, Moara Veche 

Song for Freedom cu Charlie Fălămaș, urmat de dezbaterea „Migrant versus refugiat”

Alături de echipa proiectului, participă Gabriela Cotaru și Marie Burgun.

Eveniment în cadrul proiectului SOLIDART, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu prin Agendele de Tineret.

 

3 septembrie 2022, ora 10:30, Săliște 

Pam-Pam, one man-show cu actorul George Constantinescu, directorul Teatrului de Artă București, pe texte interbelice de Constantin Tănase, la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște

Eveniment în cadrul proiectului ALTE POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu pe Agenda Culturală a Județului.

 

4 septembrie 2022, ora 12:30, Sibiu, Strada Cetății (Zidul Cetății) 

Solidart (un performance pentru pace) – în care sunt implicați adolescenți din Sibiu, solidari cu copiii și tinerii din Ucraina.

Participă Fabrica de Teatru, trupă de liceeni coordonați de Laura Luca.

Eveniment în cadrul proiectului SOLIDART, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu prin Agendele de Tineret.

 

5 septembrie 2022, ora 18:00, Sibiu, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA 

„A fost doar un vis”, spectacol de teatru cu Andrada Grosu

Reprezentația va fi urmată de dezbaterea „Nu fără consimțământul meu”, la care vor participa liceenii din public, alături de actrița Andrada Grosu și echipa proiectului.

Eveniment în cadrul proiectului „Spunem NU violenței domestice!” ,cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu prin Agendele de Tineret.

 

Proiectul „Solidart” (BIS Teatru) își propune educarea publicului tânăr în spiritul civic al solidarității asumate, de lungă durată, apelând la latura emoțională, prin prezentarea publică a unor produse artistice care dezbat probleme precum: migrația, războiul, toleranța, conviețuirea, dar și prin organizarea unei serii de dezbateri pe tema migrației, pentru a clarifica anumiți termeni, pentru a contextualiza din punct de vedere istoric, geopolitic și social problema migrației și nevoia reală de solidaritate. 

 

„Sunt mai bine de șase luni de când un stat agresor (Rusia) a început acest război sângeros, atacând un stat vecin (Ucraina). Mai bine de 6 milioane de oameni au fugit din calea războiului. Un număr estimat de 1000 de copii au fost uciși, mutilați, răniți în acest război (conform UNICEF). În primă fază, am fost cu toții oripilați de acest război și de ororile sale. Societatea civilă s-a implicat în ajutorarea refugiaților, oamenii s-au implicat în moduri lăudabile. Iată că, încetul cu încetul, săptămână cu săptămână, zi cu zi, începem să ne obișnuim cu acest război. El devine parte din rutina noastră zilnică, iaracest fapt este îngrozitor. Performance-ul de duminică, 4 septembrie, care va avea loc în zona centrală a Sibiului (pe Strada Cetății) este un statement clar al tinerilor din Sibiu.Spunem nu războiului! Nu vrem să trăim într-o Europă în care războiul devine normalitate! Adolescenții și tinerii din țara vecină Ucraina au dreptul la o viață normală, în pace șiprosperitate! Suntem solidari cu Ucraina! Suntem solidari cu tinerii din Ucraina! Suntem solidari cu toți oamenii de pe planeta asta care suferă din pricina războaielor.” Bogdan Sărătean, Fondator BIS Teatru

 

Proiectul „Spunem Nu violenței domestice!” (Interakt Arts)a debutat în data de 28 iulie 2022, la Grădina BIS, cu spectacolul „Născut în 2000” și dezbaterea „Ce este violența domestică și cum pot lupta împotriva ei?”. La dezbatere au participat, alături de actrițele din distribuția spectacolului, un psihoterapeut și un expert juridic cu preocupări în aria legislației specifice violenței domestice. Proiectul își propune conștientizarea și sensibilizarea publicului tânăr cu privire la tema violenței domestice, demulte ori încă un subiect tabu, în societatea românească, cu speranța depășirii unor prejudecăți și inițierii unor schimbări la nivel de mentalitate. Activitățile propuse publicului tânăr de artiștii Interakt Arts au menirea de a ajuta tânăra generație să conștientizeze existența acestei probleme la nivelul societății, dar mai ales să dezvolte sentimentul empatiei.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri