spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Pompierul piroman de la Sibiu, arestat preventiv

Știri din Județ

Publicitate

Tribunalul Militar Cluj Napoca a decis sâmbătă să aprobe cererea procurorilor de a îl ține în arest pe plutonierul adjutant Lazăr Ionuț (foto). Acesta a incendiat casa fostei concubine din Șura Mare. Femeia locuia acolo cu trei copii. Pompierul piroman a cerut instanței să fie pus în arest la domiciliu. Momentan procurorii militari de la Cluj, care instrumentează cazul, l-au încadrat pe acesta la distrugere prin incendiere conform articolului 253 din Codul Penal, alineatul 4.

Surse apropiate cazului au dezvăluit pentru SIBIU INDEPENDENT că pompierul piroman era angajat la ISU Sibiu și instituția a fost sesizată anterior de comportamentul acestuia. Părăsit de fosta iubită pentru că avea mania jocurilor de noroc, unde se pare a pierdut sume uriașe, pompierul piroman a trecut la amenințări și hărțuire.

SIBIU INDEPENDENT a întrebat instituția unde era angajat ca pompier, ISU Sibiu, dacă acesta a trecut testul psihologic anual, obligatoriu și cum explică gestul său. Instituția a refuzat să răspundă motivând că pe rol este un dosar penal. Au precizat totuși că la acest moment pompierul piroman este suspendat din funcție conform legii privind statutul cadrelor militare. Decizia concedierii poate surveni doar dacă acesta este condamnat de insatanță.

Surse apropiate de femeia a cărei casă a fost incendiată se tem că pompierul piroman va fi condamnat la o sentință ușoară și va ieși după un an de zile din închisoare. Mai ales că acesta și-a recunoscut fapta, conform surselor. Decizia de a încadra doar la distrugere fapta sa și nu tentativă de omor îi suprinde pe oameni. Mai ales că există numeroase dovezi cu amenințările explicite ale acestuia la adresa familiei.

Conform martorilor prezenți la intervenția pompierilor de a stinge incendiul, aceștia nu au putut face mare lucru. Pompierul piroman a pus sticle cu benzină în mai multe locuri din construcție, unde era lemn.

Reamintim că vecinii au făcut un apel public pentru a fi ajutată cu bani mama și cei trei copii rămași acum pe drumuri din cauza pompierului piroman.

FOTO: Cont public de Facebook, Lazăr Ionuț, pompierul piroman de la Sibiu

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Buna dimineața.
    In primul rând in acest articol apare de la începutul lui cuvântul „concubina” lucru absolut incorect, femeia nu era concubina pompierului, era și esta divorțată,au încercat o relație care nu a funcționat iar individul nu a acceptat despărțirea. Lucru care a determinat Razbunarea , hărțuirea , amenințările….Intenția lui era sa dea foc casei dar familia sa fie prezenta. numai o minune a făcut ca planul acestora sa se schimbe in ultimul moment și sa scape cu viața.Trist e ca se știa la Politie de aceasta situație dar nu sa luat nicio măsura, ptr ca așa cum spunea ” el are relații” ,la instituția statului care se presupune ca te protejează. Dacă nici acest individ nu va fi acuzat just ,conform cu intențiile lui și va scapă doar cu un an de închisoare ,suntem o țara de ka…at cu legi de ka…at. Iar aceasta familie va trai in continuare in teroare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor