spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Comemorare la bustul lui Avram Iancu din curtea Muzeului de Istorie Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Împlinirea a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu a fost marcată astăzi la Muzeul de Istorie din Sibiu, parte a Muzeului Național Brukenthal. Cu acest prilej, la bustul lui Avram Iancu din curtea muzeului, a fost organizat un ceremonial militar și religios.

La eveniment au participat prefectul Mircea Crețu, directorul Muzeului Național Brukenthal, Sabin Luca și viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă. Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza a oficial o slujbă de pomenire. Muzica militară a Academiei Forțelor Terestre a intonat cântece patriotice.

Bustul lui Avram Iancu a fost ridicat de Muzeul National Brukenthal în anul 2018 și este amplasat in curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger din Sibiu.

În perioada 7-10 septembrie Muzeul Național Brukenthal în colaborare cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu și Mitropolia Ardealului organizează o serie de evenimente cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu și a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Programul evenimentelor ce urmează cu acest prilej:

Programul evenimentelor:

Joi, 8 septembrie, orele 9-16.15– Vizitarea gratuită a Muzeului de Istorie Casa Altemberger

Ora 10.30 – deschiderea lucrărilor simpozionului anual al Muzeului Național Brukenthal – secția Istorie

Vineri, 9 septembrie, ora 12.00 – dezvelirea bustului regretatului prof.univ.dr. Iuliu Paul

Sâmbătă, 10 septembrie, ora 12.00 – program comemorativ interpretat de fanfara militară a Garnizoanei Sibiu, pentru omagierea celor 150 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Avram Iancu și lansarea Programului de conștientizare a importanței conservării, promovării si valorificării științifice a patrimoniului cultural national – Dl. Dan Nanu, director DJC Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului