spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Elevii din Păuca învață într-o școală „smart”, una dintre cele mai moderne din România

Știri din Județ

Publicitate

Elevii din Comuna Păuca învață într-o școală smart, unitatea de învățământ fiind una dintre cele mai moderne din România.

Noua școală este construită chiar în centrul satului Păuca, în apropierea sediului primăriei și a noii biserici ortodoxe. Școala Gimnazială Păuca este o școală smart și a fost construită printr-un proiect în valoare de peste 800.000 de euro, fiind adaptată pentru educația digitală. În cadrul acestei unități de învățământ cadrele didactice predau folosind table interactive, softuri și alte soluții educaționale smart. De asemenea, la nivelul clădirii sunt implementate tehnologii moderne pentru reducerea consumului de energie și pentru creșterea confortului pentru elevi în timpul orelor de curs.

Spre exemplu, sistemul de iluminat este controlat printr-o aplicație mobilă, iar în întreaga școală sunt montați senzori, care reglează consumul de electricitate și energie. În ultimul an, a continuat dotarea ambelor școli din Păuca (școala generală și școal gimnazială) cu materiale didactice moderne ajutând astfel la dezvoltarea conceptului „smart school – școala viitorului”.

„Noua școală este o mândrie a comunității noastre, fiind locul în care îi modelăm frumos pe copiii noștri învățându-i ce înseamnă dragostea pentru satul românesc. Am investit într-o școală modernă pentru că știm cât de importantă este educația pentru dezvoltarea comunei noastre. Copiii aceștia, care învață acum în această școală, sunt cei care vor conduce în viitor administrația locală și comunitatea. Este important ca ei să dobândească valori sănătoase și să fie temeinic pregătiți pentru a avea grijă de satele comunei Păuca. Le oferim astfel posibilitatea să învețe într-o școală a viitorului și a tehnologiei, dar în care nu ne uităm valorile, tradițiile, identitatea și rădăcinile. Avem datoria morală de a-i învăța pe copiii sau nepoții noștri respectul omului de la țară și dragostea pentru tot ceea ce este românesc. La începutul unui nou an școlar, le doresc mult succes tuturor elevilor și dascălilor, iar părților le transmis să rămână alături de școală și să se implice activ în educația copiilor”, a spus Niculae Dancu, primarul comunei Păuca.

Păuca este o comună din județul Sibiu formată din satele Bogatu Român, Broșteni, Păuca și Presaca. Comuna are o populație de circa 1900 de locuitori, între care și o comunitate mică de sași. Deși prima atestare documentară a localității este relativ târzie, anul 1309, dovezi ale locuirii pe aceste meleaguri datează încă din neolitic. La Păuca, învățământul are o vechime de peste 170 de ani. Potrivit documentelor istorice despre localitate, în 1850, Păuca avea un învățător (care era preotul satului), plătit de fiecare familie cu câte „o mierţă de bucate”. Populația școlară a cunoscut un maxim în anul 1975, când în școlile din comună învățau 444 de elevi. În prezent, la Păuca învață în clasele primare aproximativ 100 de copii.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri