spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Spectacol -concert pentru copii la Sibiu și Piatra Neamț

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luna aceasta spectacolul – concert „Vaca Rosalinda” atât la Sibiu, cât și la Piatra Neamț. Reprezentațiile de la sediu vor avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la orele 11:00 și 18:00, precum și duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00. Reprezentația specială programată în deplasare va avea loc duminică, 18 septembrie, de la ora 11:00, în cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamț.

trailer: https://vimeo.com/629053863

Antrenant și muzical, spectacolul de la Sibiu este o joacă hazlie ce se construiește ca o călătorie în lumea animalelor și o pledoarie pentru respect și acceptare. Rosalinda este o vacă specială și încântătoare, dar foarte enervantă prin atitudinea sa critică și exasperantă. Viața la fermă devine insuportabilă, iar țăranul decide să își trimită vaca departe de casă. Doar că liniștea acestora este din nou tulburată după ce în ogradă apar animale sălbatice ce au fugit să se ascundă de Vaca Rosalindatrimisă cu trenul în Africa. În încercarea de a-și reconstrui locul pașnic, fiecare animal își cântă povestea într-o înlănțuire ce va face deliciul publicului, indiferent de vârstă. Spectacolul creat de actorii Eliza Păuna, Claudiu Fălămaș, Raluca Răduca, Alexandra Șerban, Paul Bondane și Anton Balint are la bază un text original al dramaturgului german Andri Beyeler (Die Kuh Rosemarie). Actorii Teatrului „Gong” au creat un adevărat laborator muzical, experimentând narațiuniperformative pline de energie. Aceștia cântă la chitară, cajon, clapă, tobe, trompetă, djembe, fluier, tamburină, drâmbă, maracas, clopote tubulare și cabasa, conturând un spectacol inventiv și eclectic. „Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală” are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Ediția33 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț se desfășoară în perioada 5-18 septembrie 2022. Tema acestei ediții este 146 KM, reprezentând distanța dintre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Vama Siret, aflată la granița dintre România și Ucraina. Tema aleasă pentru această ediție este o invitație la reflecție asupra modului în care ne raportăm la evenimente sociale ce schimbă profund și rapid realitatea cotidiană. Secțiunea națională reunește spectacole care au un concept contemporan, prezintă o viziune critică asupra provocărilor lumii de astăzi și care își asumă riscuri estetice. Actorii sibieni vor fi prezenți pe scena festivalului duminică, 18 septembrie, de la ora 11:00. 

 

Accesul publicului la reprezentațiile de la Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil. Pentru mai multe detalii despre program sau condițiile de acces, vă rugăm să accesați teatrulgong.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor