11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Știri din Județ

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit în această seară, la vârsta de 96 de ani. Anunțul a creat un val uriaș de șoc, dar și de compasiune, în întreaga lume.


Născută la data de 21 aprilie 1926, aceasta a preluat tronul la nici 26 de ani, în februarie 1952. Încoronarea a avut loc un an și jumătate mai târziu, la 2 iunie 1953.

Starea Reginei a început să se deterioreze la începutul zilei, medicii anunțând familia să ajungă cât mai repede să o vadă, aceasta fiind sub supraveghere constantă.

Din clipa în care Regina Elisabeta a II-a a trecut în neființă, a luat startul și operațiunea de funerarii, pregătită cu lux de amănunte încă din anii 1960, iar aceasta se numește „Operation London Bridge”.

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale.

Casa Regală a României a transmis un mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a:

”Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a trecut la cele veșnice. Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei este împuternicit să facă următorul comunicat: Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deîndată ce Secretariatul Regal va primi instrucțiuni de la Custodele Coroanei, vom reveni cu detalii”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri