10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Prima ediție a Festivalului Roman „Castrvm Novis” de la Cristian

Știri din Județ

În 24 septembrie, în Cristian, între orele 11:30 – 17:00, va avea loc prima ediție a Festivalului Roman „Castrvm Novis”. În cadrul evenimentului vor fi demonstrații de tehnică și tactică militară, dar și momente de divertisment în care toți cei prezenți vor putea descoperi cum se distrau sau dansau romanii. Accesul la tot acest spectacol istoric este gratuit. 

Evenimentul este o reconstituire istorică care are ca scop principal transpunerea tuturor celor care vor lua parte la manifestare în perioada în care romanii aveau un cuvânt de spus.

Din porunca divului Caesar Avgvstvs Traianvs, Imperatorul Romei, legiunile Daciei se vor aduna la Castrvm (Cristian, jud. Sibiu) la sfârșitul lui Septembris, ziua 24. Solii au fost trimiși deja și în zări se văd ridicându-se nori întregi de praf, soli ai oștilor pornite deja în marș către stăpânul lor.

Adunați în Castrvm, ofițerii și legionarii lor vor pregăti următoarele campanii în barbaricvm. Soldații se vor antrena, recruții vor depune jurământul sub acvila Romei, armurile vor fi pregătite și mașinăriile de război ale romanilor vor fi testate. Printre zornăitul armurilor se va auzi însă și muzica frumoaselor bacante romane, muze și zeițe care vor încânta privirile tuturor cu momente lor de dans.

Pentru a petrece o zi în fascinanta antichitate a Romei imperiale, vă așteptăm alături de noi, sâmbătă, 24 septembrie 2022, la prima ediție a Festivalului Roman „CASTRVM NOVIS”, Cristian (jud. Sibiu), între orele 11 30 – 17 00, au transmis organizatorii.

Organizator; Asociația „Castrvm Novis”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri