19.1 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Dan Barna, întâlnire cu președinta Republicii Moldova și președintele Parlamentului de la Chișinău (C.P.)

Știri din Județ

Dan Barna, vicepreședintele Camerei Deputaților, a avut astăzi la Chișinău întâlniri cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis de Dan Barna, deputat USR de Sibiu:

Publicitate

Astăzi, la Chișinău, am avut întâlniri cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Alături de președintele USR Cătălin Drulă am discutat despre proiectele de cooperare bilaterală și cooperare interparlamentară dintre România și Republica Moldova, despre situația economică, criza energetică și situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina.

Nevoia de creștere a interconectivității și de fluidizare a traficului la frontieră, în contextul creșterii semnificative a volumului de marfuri în tranzit, precum și nevoia de susținere în realizarea reformelor în justiție și administrație necesare în noul parcurs de stat candidat la UE al Moldovei au fost, de asemenea, subiecte abordate în cele două întâlniri.

Într-un context teribil de complicat în plan energetic, cu o Rusie care presează permanent și agresiv, Maia Sandu reușește cu forță și eleganță să mențină traseul european pe care votul moldovenilor a așezat Republica Moldova. Însă nevoia de prezență și susținerea reală dinspre România este acum mai mare ca niciodată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri