22.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Un bărbat a murit carbonizat la Alțâna. Alte patru incendii în județul Sibiu

Știri din Județ

Pompierii militari ISU SIBIU au răspuns în acest weekend la cinci incendii produse în: municipiul Sibiu, Tălmaciu, Alțâna și Bârghiș.

Cel mai trafic, soldat cu pierderi de vieți omenești s-a produs în localitatea Alțâna din județul Sibiu. Acolo, un incendiu a izbucnit la o rulată parcată lângă o stână de oi. În urma incendiului puternic, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, a murit carbonizat.

Un alt incendiu s-a produs sâmbătă, în jurul orei 16:45, la o casă din municipiul Sibiu, situată pe strada Ion Creangă. Pompierii au localizat și lichidat prompt incendiul, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 mp la acoperișul casei. În urma acestuia la nivelul mansardei au existat degajări dense de fum, aceasta fiind afectată. Nu au fost înregistrate victime.

Tot sâmbătă, în jurul orei 23:40, un apel pe numărul unic de urgență 112, solicita intervenția pompierilor pe strada Nicolae Bălcescu din orașul Tălmaciu, unde a izbucnit un incendiu la niște anexe locuite. Incendiul se manifesta generalizat la trei anexe folosite ca locuințe, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, extinzându-se și la casa vecină. Până la sosirea forțelor, din cele 3 anexe locuite s-au autoevacuat 5 persoane: un adult și patru minori. După mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiu. Acesta a izbucnit de la un scurtcircuit electric la un cablu defect. În urma incendiului, două dintre anexe au ars în totalitate, acestea fiind construite din lemn, cea de-a treia a fost afectată în proporție de 90% și se asemenea a fost afectat un perete al casei învecinate. Echipajul SMURD, împreună cu echipajul SAJ, au acordat îngrijiri medicale pentru 3 femei cu atac de panică, acestea refuzând transportul la spital.

La doar o zi distanță, în jurul orei 02:00, pe DJ 106 la ieșirea din localitatea Bârghiș spre Sibiu, a izbucnit un incendiu la un autocamion. La locul incendiului au intervenit pompierii Secției Agnita cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, alături de membri SVSU Bârghiș. Pompierii au limitat incendiul care s-a manifestat la roata semiremorcii, fiind salvat capul tractor, semiremorca și întreaga încărcătură a acesteia. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost efectul termic generat de frecare la cauciucul roții.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri