spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Zilele Europene ale Patrimoniului, marcate la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Anul acesta Zilele Europene ale Patrimoniului au fost marcate la Sibiu printr-o serie de evenimente ce au demarat în 7 septembrie 2022. Evenimentele au fost organizate de Muzeul Naţional Brukenthal, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu şi Mitropolia Ardealului.

Alexandru Constantin Chituţă, şeful secţiei Marketing din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal a declarat: „Astăzi, 10 septembrie a.c. în curtea Muzeului de Istorie – Casa Altemberger am avut un dublu eveniment. În primă fază am marcat comemorarea celor 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Sibiul şi-a adus datoria de suflet şi omagiul celui care vreme de câţiva ani a locuit, a lucrat şi a fost închis la Sibiu – Avram Iancu. Cu acest prilej muzica Garnizoanei Sibiu ne-a oferit un recital extraordinar la care au participat invitaţi şi vizitatori. Al doilea moment a fost marcarea Zilelor Europene ale Patrimoniului şi programul lansat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu prin domnul director Dan Nanu. Anul acesta Consiliu Europei a ales ca temă Sustainable heritage – Patrimoniul durabil. Zilele Europene ale Patrimoniului în 2022, prezintă numeroase oportunităţi pentru organizatorii de evenimnete şi vizitatorii să reflecteze asupra modului în care ne putem identifica şi proteja patrimoniul cultural″.

Domnul Dan Nanu, directorul DJC Sibiu a subliniat: „În fiecare an la nivelul Europei, nu doar a Uniunii Europene să sărbătoresc Zilele Europene ale Patrimoniului în cea de-a doua sâmbătă din luna septembrie. Pentru că anul acesta, în această zi în România şi în Transilvania se comemorează şi cei 150 de ani de la moartea eroului naţional Avram Iancu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, ca serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii în teritoriu a iniţiat şi a lansat cu această ocazie un program de evidenţiere în rândul populaţiei a importanţei păstrării şi valorificării patrimoniului cultural naţional pentru că acesta este unul din elementele care caracterizează un popor.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu a făcut acest program pe trei paliere care constituie baza acestui decalog al importanţei păstrării patrimoniului pentru că este unul din elementele care îl definesc ca popor, ca şi cultură şi ca prezenţă în acest spaţiu etno-geo-istoric. Acest program cuprinde o serie de elemente care trebuie să conştientizeze populaţia în ceea ce priveşte păstrarea dar şi valorificarea patrimoniului cultural naţional, mai ales în această zonă, pentru că Transilvania este multietnică, multiconfesională şi multiculturală de aceea patrimoniul este cu atât mai importantla nivelul acestei provincii româneşti.″

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului