12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO: Camerele video stradale din Sibiu își arată eficiența – hoț prins în câteva minute

Știri din Județ

Un hoț de telefoane, ce a acționat la Sibiu inclusiv prin „mersul piticului” pentru a nu fi descoperit de victimă, a fost filmat și chiar prins de un polițist local.

Furtul s-a produs în dimineața zilei de duminică, 11 septembrie, în Piața Mare din Sibiu. Cele două persoane ce stăteau pe o bancă nu și-au dat seama că hoțul iscusit i-a prădat. Însă, în âteva minute, cu ajutorul camerelor video de supraveghere, hoțul a fost depistat, fiind înregistrat momentul furtului, precum și direcția în care acesta a fugit. O patrulă de agenți ai Poliției Locale l-a prins pe strada Constituției, în apropiere de intersecția cu str. N. Teclu. Acesta a fost predat Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu pentru continuarea cercetărilor.

„La data de 11 septembrie, la sediul Poliției Municipiului Sibiu s-a prezentat un bărbat care a sesizat că la aceeași dată, în jurul orei 03:50, în timp ce se afla în Piața Mare persoane necunoscute i-au sustras, de pe banca pe care era așezat, telefonul mobil, prejudiciul creat fiind de aproximativ 1.500 lei. În jurul orei 04:30, lucrătorii din cadrul Poliției Locale Sibiu au identificat pe str. Constituției un bărbat care avea asupra sa o sacoșă destul de voluminoasă. Întrebat cu privire la conținutul acesteia, bărbatul, în vârstă de 23 de ani, din Buhuș, a declarat că are mai multe sticle de băuturi alcoolice cumpărate și un telefon mobil. Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au constatat că telefonul mobil aparține bărbatului care s-a prezentat la poliție cu câteva ore în urmă, iar sticlele de băuturi alcoolice au fost sustrase, în jurul orei orelor 04:10, dintr-un container metalic destinat comercializării de băuturi alcoolice și non-alcoolice, aparținînd unui agent economic, amplasat pe str. Cetății, prejudiciul creat fiind de aproximativ 350 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile sustrase au fost ridicate și predate persoanelor vătămate. În urma probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând a fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. „ transmit reprezentanții IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri