14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Cine vrea locul prim-procurorului Veștemean de la Sibiu?

Știri din Județ

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut public zilele acestea un tabel cu procurorii care au fost admiși să candideze pentru diferite funcții de prim procurori în țară. Printre ei se află și trei sibieni, toți trei doritori să acceadă la funcția de prim-procuror. Conform surselor SIBIU INDEPEPENDENT, singurul loc disponibil este cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Postul este ocupat încă de procurorul Ioan Veștemean, dar acesta se va pensiona în curând.

În locul său există trei potențiali candidați admiși de CSM pentru înscriere la concurs. Procurorul Dancu Bogdan este la ora actuală procuror șef în cadrul Secției urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Dancu a avut un traiect fulminant în procuratură, el reușind, în foarte puțini ani, să urce treptele ierarhice și chiar să prindă loc la Sibiu, de unde și este. Tatăl său este primarul comunei Păuca, Niculae Dancu.

Un alt candidat este procurorul Dunăreanu Monica de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Numele său a fost vehiculat public în faimosul dosar Carabulea – Apostu, când era avocat și a avut calitate de martor în respectivul dosar.

Al treilea candidat admis de CSM este procurorul Ispas Angela, la ora actuală prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște. Ispas a făcut valuri în media națională anul trecut când a făcut public prin care căuta procurori pentru Parchetul din Săliște. În anunțul său a inclus și două cerințe mai „colorate”: să nu fie alcoolici și să știe să tehnoredacteze.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri