3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A fost desemnat Salvatorul Anului. Activează de 4 ani la ISU Sibiu și are rezultate excepționale

Știri din Județ

Salvatorul anului – plt. Gheorghiu Raul, de 4 ani pompier comandant de echipaj și conducător de autospeciale în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu
Profesionalismul, promptitudinea, spiritul de sacrificiu și de responsabilitate, manifestate de domnul plt. Gheorghiu Raul, atât în timpul programului de lucru cât și în afara lui, ne-au determinat să îl desemnăm Salvatorul Anului.

ISU SIBIU aduce în atenția publicului câteva dintre cele mai solicitante și importante intervenții la care plt. Gheorghiu Raul a luat inițiativă și s-a implicat cu foarte multă determinare:

  • -aflat în timpul liber, plt. Gheorghiu a fost anunțat de către o cunoștință, cu privire la faptul că, la aproximativ 20 de km distanță, la Hotelul Dumbrava, din localitatea Rupea, județul Brașov, are loc un incendiu violent la acoperișul hotelului, cu degajări mari de fum. Subofițerul a luat decizia de a pleca spre locul incendiului cu autoturismul proprietate personală. Ajuns la fața locului și cunoscând zona, acesta a ajutat la alimentarea autospecialelor, iar cu aprobarea inspectorului șef al I.S.U. Brașov a participat la acțiunea de stingere a focarelor și îndepărtarea materialelor combustibile.
  • -aflat în timpul liber, subofițerul a fost martor al unui accident rutier, produs în municipiul Sibiu, zona Piața Unirii. După ce a observat o victimă întinsă pe jos, cu traumatism cranio-cerebral și suspiciune de fractură la nivelul membrelor inferioare, plt. Gheorghiu Raul a intervenit pentru evaluarea primară a victimei și imobilizarea acesteia, concomitent cu apelarea numărului unic de urgență 112. Ulterior, persoana a fost stabilizată și transportată de echipajul de terapie intensivă din cadrul I.S.U. Sibiu la Unitatea Primiri Urgențe.
  • -Subofițerul se afla în tura de serviciu, încadrat pe autospeciala S.M.U.R.D. tip B II. Detașamentul de Pompieri Sibiu a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un apartament, situat la etajul II, pe str. Țiglari, din localitatea Sibiu. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au sesizat faptul că incendiul se manifesta violent în tot apartamentul, iar în urma unei explozii, s-au înregistrat 5 victime, printre care 3 adulți și 2 copii. Aceștia prezentau arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței. plt. Gheorghiu Raul a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a 2 persoane (un adult și un copil), după care s-a echipat corespunzător și a acționat pentru limitarea și lichidarea incendiului.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș