spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sibianul Andreas Huber, primit de ministrul de externe în audiență

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit marţi, 13 septembrie 2022, pe preşedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), Andreas Huber, însoţit de reprezentanţii Consiliului Director al UCOR.

În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat apreciere pentru rolul consulilor onorifici acreditaţi în ţara noastră în dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi ţările pe care aceştia le reprezintă, cu precădere în domeniul diplomaţiei economice şi al contactelor inter-umane. Ministrul Bogdan Aurescu a evocat, în acest context, foarte buna coordonare între MAE şi consulii onorifici acreditaţi în ţara noastră în eforturile de evacuare a cetăţenilor străini din Ucraina, ca urmare a declanşării agresiunii ilegale, nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat deschiderea MAE pentru consolidarea dialogului şi colaborării dintre MAE şi UCOR, cu obiectivul de a sprijini şi facilita activitatea desfăşurată de consulii onorifici în România. În acest context, şeful diplomaţiei române a încurajat o participare activă a consulilor onorifici la evenimentele de diplomaţie publică pe care MAE le organizează, în scopul multiplicării oportunităţilor de interacţiune ale corpului diplomatic şi consular al României cu reprezentanţii consulari onorifici acreditaţi în România.

La rândul său, preşedintele Andreas Huber, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai conducerii UCOR, a mulţumit pentru sprijinul constant de care UCOR beneficiază din partea conducerii MAE. A asigurat, totodată, că UCOR depune toate eforturile pentru aprofundarea şi extinderea relaţiilor dintre România şi ţările reprezentate.

În cadrul întrevederii, s-a convenit analizarea posibilităţii ca UCOR să organizeze, în viitorul apropiat, în parteneriat cu MAE şi alte instituţii publice, o serie de evenimente tematice pe linia diplomaţiei economice.

Informaţii suplimentare

Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR) a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală, cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Preşedintele UCOR este Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Relaţii cu Mass-media

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri