5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Acțiune de ecologizare la Râul Sadului și Gura Râului, cu ocazia Zilei Naționale a Muntelui

Știri din Județ

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Comunei Râul Sadului și Agenția națională a zonei montane prin filiala Sibiu, împreună cu Soma Sibiu, vă invită să participați la o acțiune de ecologizare organizată la Râul Sadului, joi 15 septembrie 2022, începând cu ora 10.00 și vineri 16 septembrie 2022 la Gura Râului începând cu ora 12.00, pentru a aduce un omagiu naturii. 

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 715/2002, la 14 septembrie este marcată “Ziua Muntelui”, data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României. Evenimentul are menirea de a atrage atenția asupra problemelor din zonele montane (sărăcie, izolare, lipsă de infrastructură etc.) în vederea adoptării unei legislații corespunzătoare, vizând protejarea mediului înconjurător și valorificarea potențialului din aceste zone.
Ziua Muntelui” ar fi o ocazie perfectă pentru un dialog constructiv despre problemele grave ale zonelor montane, dar și despre avantajele lor (oportunității turistice, mediul sănătos).

Avem privilegiul ca noi, sibienii, să fim străjuiți de doi dintre cei mai frumoși munți ai României: Făgăraș și Cindrel. Pe cărările lor găsim cele mai simple și totodată cele mai mari bucurii pe care ni le poate oferi natura, întrucât frumusețea peisajului, apa cristalină și rece, aerul tare, cu miros de cetină și camaraderia drumeților sunt lucruri pe care nu le găsești în altă parte. Este Ziua Națională a Muntelui, este ziua tuturor celor ce-l îndrăgesc. La mulți ani, tuturor!”, a transmis președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Cu ocazia Zilei Muntelui se vor desfășura mai multe activități pentru a marca importanța muntelui în păstrarea calității aerului atât de necesar nouă.

”Și pentru că muntele mai are nevoie și de primenire, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ADI ECO” organizează două acțiuni de igienizare: pe 15 septembrie, în zona Râul Sadului, iar pe 16 septembrie, în zona Gura Râului.

Cele două activități se bucură de suportul primăriilor și al școlilor din localități, Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, Agenția Națională a Zonei Montane și al operatorului de salubritate SOMA Salubrizare – Zona Sibiu.”

Informații suplimentare in linkul de mai jos:

https://www.cjsibiu.ro/…/CP-Ziua-Nationala-a-Muntelui…

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri