17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Antonia Beteag și Andrei Manea vor fi vedetele Concertului de Crăciun de la Sibiu

Știri din Județ

Gala Sibiu Opera Festival are ecouri până în luna decembrie!

Gala de Operă dirijată de David Schlager a lăsat amintiri unice pentru cei zece tineri soliști selectați din rândul participanților la masterclass, care au susținut prima lor gală de operă cu orchestră sub auspiciile Sibiu Opera Festival, ediția a XXI-a. Publicul larg, orchestra Filarmonicii și personalități muzicale care se bucură de recunoaștere profesională unanim recunoscută au desemnat, prin vot secret, vocile preferate. Rezultatele jurizării arată că soprana Antonia Beteag și tenorul Andrei Manea vor fi soliștii Concertelor de Crăciun de la Sibiu.

Antonia Beteag

Antonia Beteag este studentă în anul III la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția canto clasic, sub îndrumarea mezzosopranei Cristina Damian. A participat la diverse cursuri de măiestrie sub îndrumarea unor nume importante ale lumii operei, cel mai recent fiind la Sibiu cu Florin Estefan, și a intrat în povestea Sibiu Opera Festival în 2020.

În vârstă de 31 ani, Andrei Manea a fost solist în cadrul studioului de Opera „Lya Hubic” al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, în perioada 2017-2020, și solist colaborator permanent în cadrul aceleiași instituții. Cariera sa internațională a debutat recent în Germania.

Andrei Manea

 „Dincolo de bucuria care s-a văzut pe chipurile tuturor, cifrele confirmă că Sibiu Opera Festival 2022 a fost un succes incontestabil și pentru aceasta mulțumesc în primul rând Consiliului Județean Sibiu și Primăriei municipiului Sibiu care fac posibil acest proiect. De asemenea, suntem onorați de artiștii care au acceptat invitația noastră, mulțumesc Operei Naționale Române Cluj-Napoca și managerului acesteia, baritonul Florin Estefan, de asemenea celor două pianiste care au contribuit la organizarea masterclass-ului, Lelia Serafinceanu și Bianca Murariu, Operei Naționale București și managerului Daniel Jinga, dirijorilor Tiberiu Soare, Cristian Spătaru și David Schlager, jurnalistei Claudia Robu pentru moderarea conferințelor, colegilor muzicieni din Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, echipei administrative coordonate de directorul Remus Rus, departamentului economic, condus de doamna Mariana Preda, tuturor partenerilor și colaboratorilor, precum și voluntarilor care susțin cu mult entuziasm echipa organizatorică, anunță dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Primul festival al toamnei la Filarmonica de Stat Sibiu a reunit peste 300 de artiști și mii de spectatori, depășind toate așteptările organizatorilor. La Sala Thalia, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” și în spații neconvenționale din Sibiu și din județ, în perioada 1-11 septembrie, s-au desfășurat patru producții impresionante de operă și balet, unsprezece recitaluri sub genericul „Take an Opera Break”, un masterclass de canto și o conferință extraordinară.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri