spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Sibiul se transformă din nou într-o mare scenă de dans

Știri din Județ

Publicitate

Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL  revine în Sibiu în perioada 23-25 septembrie 2022. Evenimentul este dedicat atât formațiilor studențești de amatori, cât și viitorilor profesioniști. Tinerii care participă la Sibiu Dans Festival se pregătesc un an întreg pentru a prezenta coregrafii originale inedite, pe care spectatorii le vor putea admira în premieră, pe scenă.

Vineri și sâmbătă, 23-24 septembrie 2022, ora 19:00, în Sala Mare a Centrului Cultural Ion Besoiu, momentele artistice ale studenților din întreaga țară vor fi apreciate de juriul de specialitate. Genurile admise pentru participanți sunt numeroase, acordând libertate în exprimare artiștilor și asigurând cucerirea publicului cu povești de dans contemporan (care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).

Seara de vineri va fi deschisă de spectacolul ”Întâlnire” al Companiei ”Jump In” din Cluj-Napoca, iar sâmbătă de spectacolul ”Romeo îndrăgostit” al Companiei de Teatru-Dans ”Microbis”, finalul ambelor seri anunțându-se a fi spectaculos prin intrarea în scenă a celor mai originale si dinamice  formații studențești de dans.

”Prin acest festival se dorește stimularea competitivității, creativității, schimbul de idei şi experiențe între tinerii care au ca şi preocupare comună – dansul. Programul complex şi divers oferit de aceștia va impresiona publicul spectator, demonstrând încă odată că dansul este o artă capabilă să emoționeze pe oricine”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2022 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi în Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor