17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Spitalul Județean Sibiu: Bani în plus, din nou, pentru reabilitarea termică

Știri din Județ

În aprilie 2021, Consiliul Județean Sibiu anunța demararea lucrărilor la cel mai amplu proiect de reabilitare termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Fiind vorba de o sumă uriașă de peste 39 milioane de lei, proiectul a fost împărțit în trei loturi. Firma Balor Cons a câștigat reabilitarea termică a blocului chirurgical și a clădirii secției de dermatovenerice. Iar firma Total NSA AG Construct reabilitarea termică a clădirii spitalului nou.

Doar că în ianuarie 2022, firma Total NSA a cerut suplimentarea valorii contractate cu peste 770.000 de lei plus TVA. Apoi în 14 septembrie a mai obținut o mărire de aproape 500.000 de lei plus TVA. Iar în 15 septembrie, Consiliul Județean Sibiu a acceptat și o prelungire a duratei de execuție cu 5 luni, până în 8 februarie 2023. Motivul invocat de firmă pentru mărirea de preț și extinderea duratei fiind datorată suspendării contractului în perioada 17.02.2022 – 10.07.2022 și cererilor noi venite din partea Consiliului Județean Sibiu privind aspecte de structură și arhitectură în această perioadă.

Publicitate

În cadrul proiectului de reabilitare termică a celor trei clădiri din incinta principală a Spitalului Județean Sibiu lucrările constau în anvelopare, înlocuire tâmplărie exterioară, lucrări de imbunătățire a sistemului de incălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum. Dar vor exista și adausuri ca scări și ascensor exterioare. Ca și în cazul Spitalului TBC Sibiu și aici vor exista lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic