spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Spitalul Județean Sibiu: Bani în plus, din nou, pentru reabilitarea termică

Știri din Județ

Publicitate

În aprilie 2021, Consiliul Județean Sibiu anunța demararea lucrărilor la cel mai amplu proiect de reabilitare termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Fiind vorba de o sumă uriașă de peste 39 milioane de lei, proiectul a fost împărțit în trei loturi. Firma Balor Cons a câștigat reabilitarea termică a blocului chirurgical și a clădirii secției de dermatovenerice. Iar firma Total NSA AG Construct reabilitarea termică a clădirii spitalului nou.

Doar că în ianuarie 2022, firma Total NSA a cerut suplimentarea valorii contractate cu peste 770.000 de lei plus TVA. Apoi în 14 septembrie a mai obținut o mărire de aproape 500.000 de lei plus TVA. Iar în 15 septembrie, Consiliul Județean Sibiu a acceptat și o prelungire a duratei de execuție cu 5 luni, până în 8 februarie 2023. Motivul invocat de firmă pentru mărirea de preț și extinderea duratei fiind datorată suspendării contractului în perioada 17.02.2022 – 10.07.2022 și cererilor noi venite din partea Consiliului Județean Sibiu privind aspecte de structură și arhitectură în această perioadă.

În cadrul proiectului de reabilitare termică a celor trei clădiri din incinta principală a Spitalului Județean Sibiu lucrările constau în anvelopare, înlocuire tâmplărie exterioară, lucrări de imbunătățire a sistemului de incălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum. Dar vor exista și adausuri ca scări și ascensor exterioare. Ca și în cazul Spitalului TBC Sibiu și aici vor exista lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor