spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Artistul Charlie Fălămaş aduce poezia lui Iustin Panţa aproape de liceenii sibieni

Știri din Județ

Publicitate

Luni, 26 septembrie 2022, a avut loc la Liceul de Artă din Sibiu, prima acţiune din cadrul proiectului educaţional „Obiecte mişcate – 21 de ani fără poetul Iustin Panţa”.

Asociaţia cu profil cultural INTERAKT ARTS îşi propune familiarizarea elevilor din liceele sibiene cu opera poetică a lui Iustin Panţa prin intermediul unui performance care îmbină arta teatrală cu poezia şi cu muzica live.

Iustin Panţa, poet emblematic al Sibiului, a murit prematur într-un accident de maşină, la debutul mileniului, în anul 2001. Avea 37 de ani.

21 de ani mai târziu, artistul Charlie Fălămaş, readuce poezia lui Iustin Panţa aproape de liceeni, sub forma unui performance muzical, desfăşura în cadrul unui proiect educaţional, după următorul program:

– Luni, 26 septembrie, ora 11:00 – Liceul de Artă (Str. Alexandru Odobescu, nr. 2)

– Marţi, 27 septembrie, ora 10:00 – Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” (Piaţa Huet, nr. 5)

– Miercuri, 28 septembrie, ora 15:00 – Grădina Bis (Str. Ştefan cel Mare, nr. 56). În caz de condiţii meteo nefavorabile, acţiunea se va desfăşura în spaţiul unui partener (Universitatea Lucian Blaga, Biblioteca Astra).

Performance-ul de miercuri va fi urmat de o discuţie tip exegeză moderată de regizorul Bogdan Sărătean. Muzica originală este compusă de artistul Charlie Fălămaş.

La acţiunea de luni, 26 septembrie, pe durata desfăşurării performance-ului, un grup de elevi ai Liceului de Artă au desenat live, în timp real, inspiraţi de muzica interpretată de Charlie Fălămaş şi de poemele scrise de Iustin Panţa în urmă cu 25 de ani.

„Obiecte mişcate – 21 de ani fără poetul Iustin Panţa” este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin AGENDA EDUCAŢIONALĂ 2022.

Partener proiect: BIS Teatru

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor