12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Partidul Verde îi cere lui Klaus Iohannis să spună deschis românilor de ce avem cele mai mari creșteri de prețuri din UE la utilități (CP)

Știri din Județ

Biroul de presa Partidul Verde Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Liderii naționali ai Partidului Verde (Verzii), copreședinții Marius Lazăr și Lavinia Cosma au cerut Șefului Statului să pună presiune pe guvern pentru ca soluțiile Raportului privind limitarea schimbărilor climatice să devină legi, reglementări clare, politici publice.

”Dacă vrem o tranziție ordonată care obligatoriu trebuie să fie  o tranziție justă, avem nevoie de o strategie unitară și de o coordonare competitivă a acestei strategii”- a declarat Marius Lazăr, copreședinte al PV.

În același timp, copreședinta PV, Lavinia Cosma a cerut lui Klaus Iohannis să explice românilor de ce trebuie să plătească cele mai mari facturi din UE la utilități în contextul în care avem capacități de producție interne sub controlul statului.

”Avem cele mai mari creșteri de facturi pe întreg intervalul 2010-2021 din întreaga UE, în condițiile în care veniturile românilor sunt printre cele mai scăzute din UE. Președintele este depozitarul cel mai mare număr de voturi. El trebuie să dea explicații în condițiile în care 7 din cei 10 ani a girat guverne care au generat asemenea creșteri și pe care le-a numit ”guvernul meu”- a spus Lavinia Cosma.

Liderii naționali ai PV au cerut demisia tuturor plagiatorilor din Guvern, inclusiv ministrului educației Sorin Câmpeanu acuzat recent de plagiat.

De asemenea, Lavinia Cosma și Marius Lazăr au propus ca minim 5% din bugetele locale ale orașelor să fie decise prin mecanismele bugetării participative, din care jumătate să fie alocate combaterii schimbărilor climatice.

Cristian Hirsch, liderul Verzilor sibieni a anunțat cu această ocazie organizarea conferinței județene a Partidului Verde Sibiu la începutul lunii noiembrie. Conferința va fi organizată în baza noului Statut al partidului adoptat recent la Congresul Extraordinar al Partidului Verde desfășurat pe 3 septembrie în prezența a cca 400 de participanți.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri