spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Partidul Verde: Florin Călinescu a plecat, vine Geoană? Exclus, deocamdată! spun liderii partidului

Știri din Județ

Partidul Verde, deși unicul partid din România membru al platformei politice a verzilor europeni, nu reușește să își găsească votanții la noi în țară, dar nici liderii. Înainte de alegerile din 2020, partidul aflat deja în derivă, a fost preluat de actorul Florin Călinescu, dar a dat rateu lamentabil în alegeri cu 0,35% scor la parlamentare. Din 3 septembrie, după plecarea lui Călinescu, au fost aleși doi co-președinție, sibianul Marius Lazăr și mureșanca Lavinia Cosma. Aceștia au sosit astăzi la Sibiu pentru discuții cu organizația locală și o conferință de presă.

Cei doi au prezentat astăzi puținilor jurnaliști prezenți noua strategie electorală a Partidului Verde (Verzii) care se întinde acum de la problemele de mediu la justiție socială și nu numai. „În următorii patru ani vrem să devenim principalul partid al justiției sociale din România” a anunțat Marius Lazăr. Întrebat despre istoricul său politic, Lazăr a recunoscut că a fost până în 2011 secretar executiv al PSD și un apropiat al lui Mircea Geoană. El a declarat că de atunci nu a mai făcut politică, deși se știe că s-a prezentat public ca președinte al Partidului Prodemo la alegerile din 2012, un partid considerat apropiat de Mircea Geoană.

În acest context a venit firească întrebarea redactorului SIBIU INDEPENDENT către Marius Lazăr, dacă Mircea Geoană se va înscrie în Partidul Verde. Mai ales că mandatul lui Geoană de secretar general adjunct NATO expiră în câteva zile. „Exclus, deocamdată, acest lucru! De altfe, din câte știu eu, din informațiile pe care le am există o dezbatere în interiorul PSD despre o eventuală candidatură a lui Mircea Geoană” a declarat Marius Lazăr, co-președinte Partidul Verde.

Lavinia Cosma, cealaltă co-președinte a Partidului Verde este fost deputat USR în mandatul 2016-2020. „Verzii au cerut ieri Președintelui Klaus Iohannis, printr-un banner uriaș arborat pe Podul Minciunilor, să spună cetățenilor români ”De ce România are cele mai mari prețuri din UE la utilități, nu doar în 2021 ci pe întreg intervalul de timp 2010-2021?”. Am lansat acest mesaj public către președintele Iohannis pentru că ne am fi dorit de la el sa vegheze (…)” a declarat Lavinia Cosma. Ea a spus că în plină criză a prețurilor la energie care afectează populația și firmele, unii „băieți deștepți” din sectorul energetic s-au îmbogățit și chiar au făcut de curând o „Petrecere la Hilton Sibiu pe zeci de mii de euro”.

La ora actuală organizația județeană a Partidului Verde din Sibiu condusă de profesorul de sport Christian Hirsch numără 40 de membri activi și va orgaiza alegeri interne în ianuarie 2023.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș