spot_img
12.3 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Cisnădioara Medievală: Costumații medievale, demonstrații, ateliere și alte surprize

Știri din Județ

Publicitate

Weekendul acesta este weekendul “Cisnădioara Medievală”. Din 30 septembrie și până în 2 octombrie, grupul Anacronism va umple de viață biserica fortificată din sat. Îmbrăcați în costumații medievale, vor avea o serie de evenimente, demonstrații și ateliere, și vor face și câte o vizită La Poarta Moțului, unde vor servi masa de prânz atât sâmbătă cât și duminică, momente în care vă puteți întâlni cu membrii grupului, puteți povesti cu ei sau chiar sa aveți câteva poze de amintire.

Publicitate

“Prin acest eveniment vrem să prezentăm istoria locului și să scoatem în evidență importanța cultului Sf. Mihail în viața cetății”, au scris organizatorii evenimentului.

Biserica în trecut era un important loc de pelerinaj, asta din cauză că purta hramul sf. Mihail și se afla pe un deal abrupt, asociat cu înălțarea la cer. Oamenii veneau aici să se roage la Sf. Mihail deoarece el este cel care cântărește și ridică sufletele oamenilor la cer în judecata de apoi. Biserica fiind așezată pe varful dealului, fiind mai aproape de cer, ruga este ascultată mai ușor, motiv din care multă lume se aduna aici pentru a cauta măntuirea Arhanghelului Sântul Mihail.

Grupului Anacronism reconstituie Oridinul Calugarilor Cistercieni pentru a vă prezenta istoria cetății. Vă așteptăm în data de 30 sept. – 02 oct la Ziele Sf. Mihail la Cisnadioara Medievală!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu