spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: Alături de pensionari, nu doar cu vorbele (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul PNL Raluca Turcan a transmis presei sibiene următorul comunicat de presă:

Pe 1 octombrie se sărbătorește an de an Ziua Mondială a persoanelor vârstnice. Se fac urări și se transmit mesaje. Dacă ar fi sa fac o urare acum, mai ales dupa experiența guvernamentală pe care am avut-o, aceea ar fi că le doresc pensionarilor să nu mai fie folosiți politic. Le doresc ca aceia care decid politic pentru ei să fie sinceri și determinați. Să le vorbească cu onestitate despre ce se poate face și să facă eforturi supraomenești pentru a le servi interesele, în fiecare zi de mandat.

La Sibiu azi am fost alături de câțiva dintre cei mai vulnerabili pensionari. Alături de Echipa Galbenă, am creat un moment de bucurie și de împărtășit gânduri.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice de pe strada George Coșbuc din Sibiu am fost impresionată să constat înțelepciunea cu care pensionarii aflați în dificultate înțeleg ideile pe care eu le tot pun pe masă colegilor din guvern pentru a-i sprijini.

  • cei mai nevoiași dintre ei (cu pensii până în 1500 sau 2000) au nevoie ca de aer de un sprijin punctual pentru depășirea acestei perioade economice dificile. O sumă de bani fixă pentru trecerea iernii;
  • cei cu pensii mai mari, până la finalizarea noii legi, să fie scutiți, până la un anumit nivel, de impozit (de exemplu până la 3000) pentru că altfel, majorarea punctului de pensie, chiar și cu 10% le-ar majora pensiile, de mâine, și celor cu pensii de 20000 și celor cu pensii de 1500. Nu e nici echitabil, nici sustenabil;
  • schimbată rapid formula de calcul a pensiilor, astfel încât pensiile mici să poată crește, la orice majorare, mai mult decât pensiile mari. Pentru că așa e just în societate;
  • identificată fiecare resursă bugetară pentru că de la începutul anului să indexăm pensiile cât mai aproape de rata inflației, minim cu 10%;
  • dezvoltate URGENT serviciile de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii imobilizați, izolați, în incapacitate de a se întreține.

Sunt doar cateva soluții fezabile, clare, valabile atât pentru părinții multora dintre dumneavoastră, cât și pentru părinții celor care i-au uitat, abandonat sau se află în imposibilitate de a le fi alături.

Momentul de astăzi ne provoacă să ne gândim la datoria morală pe care o avem, fiecare dintre noi, pentru a-i proteja și sprijini pe cei care ne-au crescut și educat. Progresul societății noastre vine din toate aceste fapte care arată cât de importantă este solidaritatea între generații.

Felicitări Echipei Galbene și tuturor celor care au făcut posibilă întâlnirea de astăzi!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde