spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Corul mixt “Harmonia” din Cisnădie a sărbătorit 13 ani de activitate artistică

Știri din Județ

Publicitate

Duminică, 25 septembrie, când pe plan național este marcată Ziua Satului Românesc (cf Legea nr.44/2020), la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Cisnădie, „Corala Harmonia” a Bisericii, la ceas aniversar, și-a sărbătorit 13 ani de activitate artistică, scrie mitropolia-ardealului.ro.

Programul cultural-artistic a avut loc în curtea bisericii, spațiu în care corul a susținut un spectacol de cântece pe tema nunta la români, scenete artistice, teatru și comedie, iar invitații speciali din partea Foii culturale – scriitorul Constantin Buduleci (autorul recentei apariții literare – cartea ”Orașul covoarelor”), artistul plastic Ruxandra Tâmbu (cu o expoziție personală) și poeta cisnădiană Iulia Dancu – au delectat publicul prezent. Evenimentul a debutat cu o prezentare a specificului și activității corului, moment susținut cu spirit apreciativ de dna. profesor documentarist Maria Popa, și pe care îl redăm mai jos:

”Pentru a promova toate genurile artei muzicale, idealuri de pace și prietenie între popoare, în prima zi a lunii octombrie este celebrată Ziua Internațională a Muzicii. Un studiu realizat de prof. dr. Ioan Iamandescu spune că muzica este una din doctoriile inimilor rănite, iar audiția muzicii este terapie. Efectele benefice ale ei sunt multiple: stimulează procesul de învățare, crește capacitatea de memorare, calmează durerea și liniștește psihicul, scade glicemia, întărește sistemul imunitar etc. De asemenea, muzica religioasă prin participarea la slujbele bisericești are efecte tămăduitoare și înălțătoare asupra sufletului, fiind considerată ʺpoarta raiuluiʺ, ca o invitație adresată omului, rechemat să trăiască în armonie cu sine, cu lumea și cu Dumnezeu.

Citește ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Sursa foto: Mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri