spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Noi medici în laboratoarele Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Dr. Grigore Micu, medic radiolog și Dr. Ana-Maria Vinerean, medic laborator analize medicale sunt medicii care s-au alăturat echipei Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie: „Atragerea unor cadre medicale cât mai competente a fost unul dintre principalele obiective ale mandatelor mele manageriale. Mă bucură foarte mult faptul că avem încă doi tineri medici pentru partea de investigații paraclinice. Astfel, în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, precum și în Laboratorul de Analize Medicale, unde înainte aveam doar câte un medic, vom putea asigura de acum continuitatea de servicii medicale către populație. Ne-am străduit ca din fonduri europene să achiziționăm aparatură medicală performantă (precum Computerul Tomograf de 128 de slisuri, de ultimă generație), însă nu era suficient fără a aduce noi specialiști. Este nevoie ca în permanență să îmbunătățim resursa umană. Vă mărturisesc că sunt foarte fericit că ne-am atins acest obiectiv.”

Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, dr. Grigore Alexandru Micu este medic specialist radiolog din anul 2018, având cursuri de supraspecializare în Cluj, București, Viena, Gratz și Utrecht. La Spitalul de Pneumoftiziologie lucrează în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Sunt bucuros că fac parte din această echipă. Bineînțeles, sunt încântat de aparatura și de condițiile pe care le avem. În viitor, alături de colegii din spital, doresc să punem bazele unui centru de proceduri minim invazive (biopsii și puncții CT și echoghidate) pentru pacienții tratati in cadrul spitalului nostru, pentru ca aceștia să beneficieze de un diagnostic corect și complet, la cele mai înalte standard”, spune dr. Grigore Micu.


Înainte de a fi angajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Dr. Alex Grigore Micu a mai colaborat cu Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, precum și cu Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii Cluj-Napoca.

Ana-Maria Vinerean este medic primar laborator clinic. A absolvit cursurile Facultății de Medicină „Victor Papilian” Sibiu, în perioada 1998-2004. Rezidentiatul a fost efectuat în cadrul Spitalului Judetean Sibiu, sub îndrumarea doamnei dr. Olteanu Ariela, apoi în cadrul Spitalului de Pediatrie, sub coordonarea doamnei dr. Iurian Sabina. În ultimul an de rezidențiat a studiat și în cadrul Laboratorului Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, sub îndrumarea doamnei dr. Bercan Olguta, doamnei dr. Popovici Codruta, precum și a doamnei chimist Desagă Gabriela.


Ana-Maria Vinerean:

La cunoștințele acumulate în timpul rezidențiatului s-a adăugat mai apoi experiența profesională dobândită ca medic de laborator clinic, timp de 8 ani, într-o clinică privată din Sibiu, experiență cu care mă întorc acum în Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru a-mi continua munca în sprijinul pacientilor pe care îi tratăm. Am încredere că fiecare dintre noi, cei ce ne-am implicat în încercarea de a trata pacienții sau a le îmbunătăți starea de sănătate, putem face acest lucru cu succes, printr-o legatură de idei și implicare din partea fiecăruia.”

De la începutul anului 2022, în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost efectuate 58.133 de analize medicale, pentru un număr de 22.306 pacienți.
De asemenea, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală au avut loc aproape 11.000 de investigații, pentru un număr de 6252 de pacienți.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda