spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Deputata de Mediaș, Christine Thellmann: “Să avem grijă de ochii copiilor noștri!” (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputata PNL, Christine Thellmann a transmis presei următorul comunicat de presă:

În lume, la fiecare 5 secunde orbește un adult, iar la fiecare minut, un copil – conform OMS.

Oferirea unui voucher în scopul cumpărării de ochelari de vedere pentru elevi cu siguranță ar IMPULSIONA părinții să vină cu copiii la oftalmolog, este și convingerea doamnei Camelia Margareta Bogdănici, șef clinică de oftalmologie Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, fost deputat.

Am avut o discuție foarte bună cu doamna doctor, care mi-a dat motive în plus să lupt pentru adoptarea propunerii mele legislative prin care statul să faciliteze accesul elevilor la un consult oftalmologic, prin efectuarea acestuia chiar în școală, iar pe părinți încurajeze să le cumpere celor mici ochelari, dacă au nevoie.

Una dintre afecțiunile oculare ce pot fi prevenite este ambliopia, cunoscută și sub denumirea de ochi leneș. Aceasta este, spun specialiștii, principala cauză de scădere vizuală determinată de prezența viciilor de refracție, dar poate fi prevenită prin diagnosticul precoce al acestora. Dar pentru a pune un diagnostic mai întâi trebuie să ducem copiii la consult sau screening vizual.

Din păcate, cei mai mulți părinți își duc copiii la doctor când deja problemele de sănătate sunt evidente și supărătoare. Cred că prin intermediul școlii putem oferi elevilor mai mult decât educație pentru o minte sănătoasă, și că putem practica în școală educația pentru un corp sănătos. De aceea, voi continua să am întâlniri la nivel guvernamental, cu reprezentanții ministerelor, inspectoratelor școlare și cu manageri de școli, pentru a găsi resurse pentru derularea unor campanii de conștientizare și informare a elevilor și părinților lor, despre cum putem proteja ochii și vederea celor mici.

Voi încerca să extind acest program nu doar la gimnaziu și liceu, ci și pentru copiii cu vârsta de până la 5 ani, perioada în care, spune doamna doctor Bogdănici, încă se poate recupera vederea.

Îi mulțumesc mult doamnei Camelia Bogdănici pentru susținerea demersului meu și pentru toate argumentele pe care mi le-a oferit în încercarea mea de a-i convinge și pe colegii parlamentari să voteze această lege.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda