spot_img
13 C
Sibiu
joi, 09 mai, 2024
spot_img

Colegiul „Goga din Sibiu”, implicat în proiectul „Stop bullying. Start inclusion”, în Portugalia

Știri din Județ

Publicitate

Colegiului Național „Octavian Goga„ din Sibiu participă în perioada 1 decembrie 2021 și 1 iunie 2023 la Proiectul Erasmus+ STOP BULLYING. START INCLUSION (PROJECT N° 2021-1-RO01-KA122-SCH-000014277), scrie cnogsibiu.ro.

Publicitate

Cadrele didactice implicate în proiect vor lua parte la cursuri de formare pe teme legate de bullying și cyberbullying. Un prim flux de formare a avut loc în perioada 8-12 august 2022, când doamnele profesoare Canter Maria și Galaftion Camelia au participat la cursul intitulat „Cyberbullying”, organizat de Anatolia Education în Lisabona, Portugalia.

Cursul și-a propus sensibilizarea cadrelor didactice participante și formarea acestora cu privire la riscurile pe care le presupune expunerea elevilor la scene de bullying și cyberbullying în mediul școlar și extrașcolar. Accentul s-a pus pe metodele de prevenire și detectare a situațiilor de această natură, astfel încât acest fenomen să fie redus considerabil. Cursul a cuprins atât o parte informativă, de identificare și definire a elementelor implicate în acest fenomen, cât și una practică, de reperare a unor pași utili și eficienți în gestionarea situațiilor de cyberbullying.

O primă parte importantă a cursului a fost aceea în care s-au definit termenii esențiali ai fenomenului pentru o mai bună înțelegere și identificare clară a situațiilor de cyberbullying și bullying. Astfel, au fost evidențiate diversele forme de bullying, particularitățile cyberbullyingului, metodele de identificare a comportamentelor agresive, precum și caracteristicile agresorului și ale victimei. Au fost prezentate informații utile, statistici, link-uri spre site-uri specializate, instituții și organizații care pot deveni partenerii unității de învățământ în construirea unei strategii de combatere a bullyingului și cyberbullyingului pe termen mediu și lung. De asemenea, fenomenul a fost discutat atât în contextul școlar cât și în contextul mai amplu al lumii contemporane, cu toate implicațiile sale sociale și culturale.

Citește știrea completă AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu a pierdut primul meci cu Dinamo

Claudiu Niculescu a plecat de la Șelimbăr

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr