2.2 C
Sibiu
sâmbătă, 03 decembrie, 2022

Colegiul „Goga din Sibiu”, implicat în proiectul „Stop bullying. Start inclusion”, în Portugalia

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Colegiului Național „Octavian Goga„ din Sibiu participă în perioada 1 decembrie 2021 și 1 iunie 2023 la Proiectul Erasmus+ STOP BULLYING. START INCLUSION (PROJECT N° 2021-1-RO01-KA122-SCH-000014277), scrie cnogsibiu.ro.

Cadrele didactice implicate în proiect vor lua parte la cursuri de formare pe teme legate de bullying și cyberbullying. Un prim flux de formare a avut loc în perioada 8-12 august 2022, când doamnele profesoare Canter Maria și Galaftion Camelia au participat la cursul intitulat „Cyberbullying”, organizat de Anatolia Education în Lisabona, Portugalia.

Cursul și-a propus sensibilizarea cadrelor didactice participante și formarea acestora cu privire la riscurile pe care le presupune expunerea elevilor la scene de bullying și cyberbullying în mediul școlar și extrașcolar. Accentul s-a pus pe metodele de prevenire și detectare a situațiilor de această natură, astfel încât acest fenomen să fie redus considerabil. Cursul a cuprins atât o parte informativă, de identificare și definire a elementelor implicate în acest fenomen, cât și una practică, de reperare a unor pași utili și eficienți în gestionarea situațiilor de cyberbullying.

O primă parte importantă a cursului a fost aceea în care s-au definit termenii esențiali ai fenomenului pentru o mai bună înțelegere și identificare clară a situațiilor de cyberbullying și bullying. Astfel, au fost evidențiate diversele forme de bullying, particularitățile cyberbullyingului, metodele de identificare a comportamentelor agresive, precum și caracteristicile agresorului și ale victimei. Au fost prezentate informații utile, statistici, link-uri spre site-uri specializate, instituții și organizații care pot deveni partenerii unității de învățământ în construirea unei strategii de combatere a bullyingului și cyberbullyingului pe termen mediu și lung. De asemenea, fenomenul a fost discutat atât în contextul școlar cât și în contextul mai amplu al lumii contemporane, cu toate implicațiile sale sociale și culturale.

Citește știrea completă AICI

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri