8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Încă două proiecte dedicate transportului public urmează să fie depuse pentru finanțare din PNRR

Știri din Județ

În ședința extraordinară a Consiliului Local Sibiu care va avea loc marți, 11 octombrie, primarul Astrid Fodor supune aprobării încă două proiecte dedicate transportului public, ce urmează a fi depuse pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în cadrul PNRR. Valoarea estimată a celor două proiecte însumează aproape 13 milioane de Euro.

“În cadrul primului apel pe Componenta 10, am depus în asociere cu orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și cu comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mare, Șura Mică, Cristian, Poplaca și Roșia un proiect pentru achiziția a 36 de autobuze electrice care să asigure legăturile între aceste localități deservite de ADI Transport Metropolitan. Pentru apelul 2 al componentei am pregătit acest proiect, prin care dorim să obținem fondurile necesare pentru achiziția a încă 20 de astfel de autobuze care să suplimenteze capacitatea de transport pe traseele care fac legătura cu localitățile menționate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 

În aceeași ședință se va solicita aprobarea Consiliului Local pentru un al doilea proiect și anume: cumpărarea a 110 sisteme de afișaj pentru informarea călătorilor care vor fi amplasate în stațiile de transport public din municipiul Sibiu. Prin intermediul acestor ecrane, călătorii vor fi informați în timp real cu privire la ora de sosire în stație a următoarelor autobuze care circulă prin respectiva stație. 

 

Reamintim că Primăria Sibiu a început dotarea stațiilor cu sisteme de informare, în 36 de locații din oraș funcționând deja astfel de afișaje. De asemenea, Primăria Sibiu a depus deja un proiect în cadrul PNRRpentru achiziția a 20 de astfel de sisteme de afișaj, ca parte a proiectului prin care Primăria Sibiu va achiziționa sisteme inteligente pentru transportul public (ITS). 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș