spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

O sibiancă a rămas fără 90.000 de lei. A fost păcălită prin metoda accidentul

Știri din Județ

Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asuprasolicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident grav și ar avea nevoie de bani fie pentru intervenții medicale de urgență, fie pentru rezolvarea situației juridice.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Folosind această metodă, o femeie din Sibiu a fost prejudiciată de aproximativ 90.000 de lei. La data de 11 octombrie a.c., o femeie în vârstă de 67 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire cu o zi în urmă ar fi fost victima unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.

Victima a relatat că la data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 12:00, a fost apelată pe telefonul fix de un bărbat care a pretins că este fiul său și care, sub pretextul că a suferit un accident la coloana vertebrală, i-a cerut 16.000 euro necesari unei intervenții chirurgicale de urgență. Ulterior, la telefon s-a prezentat un bărbat care a pretins că este medic, și care i-a solicitat să îi remită suma de bani necesară operației.

La scurt timp, la locuinței femeii s-a prezentat o persoană de sex masculin, prezentându-se ca fiind „asistent medical”, căreia aceasta i-a înmânat aproximativ 90.000de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș