spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Deputații sibieni Barna și Turcan sunt de acord în privința supraimpozitării muncii part-time: este greșită!

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul Dan Barna (USR) susţine renunţarea la suprataxarea contractelor de muncă part-time, măsură care, spune el, nu a făcut decât ”să scoată de pe piaţă nişte zeci de mii de locuri de muncă”.

„Eu sprijin principiul conform căruia impozitele trebuie să fie legate direct de cantitatea de muncă prestată. (…) Soluţia propusă de USR este exact asta, renunţarea la această măsură care nu a făcut decât să scoată de pe piaţa forţei de muncă nişte zeci de mii de locuri de muncă, tocmai din acest motiv, angajatorii nu au niciun stimulent să plătească dublul impozitului pentru jumătate de muncă şi atunci fie munca respectivă s-a dus în zona gri sau neagră, fie probabil asta s-a întâmplat, fie oamenii au renunţat complet”, a declarat Dan Barna, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.

El este sceptic că Guvernul va renunţa la această măsură.

„Sunt sceptic, dată fiind disperarea acestei Coaliţii şi acestui Cabinet de a găsi resurse suplimentare de la cetăţeni. (…) Această măsură este încă un element prin care s-a mai găsit o variantă să băgăm mai adânc mâna în buzunarul mediului privat şi în buzunarul cetăţeanului”, este de părere Barna.

Şi preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, a anunţat, tot într-o conferinţă de presă, că atât ea, cât şi foarte mulţi colegi din Camera Deputaţilor susţin „corectarea” măsurii Guvernului de supraimpozitare a muncii part-time.

„Eu o consider o măsură greşită şi dincolo de faptul că nu încurajează creşterea numărului de locuri de muncă, nici financiar nu îşi atinge ţinta pentru care ea a fost introdusă. (…) De aceea am depus un amendament la legea de aprobare a acestei ordonanţe de urgenţă. Din nefericire în Senat acest amendament a fost respins, dar la Camera Deputaţilor voi milita foarte puternic şi am foarte mulţi colegi care susţin corectarea acestei măsuri. Sper să şi reuşim”, a precizat Raluca Turcan.

Guvernul a reintrodus suprataxarea contractelor de muncă part-time la nivelul salariului minim cu program de opt ore. 

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri