6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO-VIDEO: Copiii ucraineni zâmbesc la Sibiu. Centrul educațional din Turnișor le-a oferit această șansă!

Știri din Județ

Sorin Cigher, pastor baptist și coordonator ProUcraina, în colaborare cu mai multe instituții și organizații a deschis în luna aprilie a acestui an, un centru educațional (primul din România) unde copiii refugiaților din Ucraina se bucură de activități, cursuri de limba engleză și masă caldă.

În acest moment, centrul educațional cu program prelungit de la 8:00 la 17:00 are 35 de copii înscriși (cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani) și alți 10 pe lista de așteptare.

Reporterii Ziarului Sibiu Independent au vizitat zilele trecute centrul educațional din Turnișor pentru a vedea care este evoluția centrului, de la înființare și până în prezent. Printre copiii care se bucurau de vremea de afară, l-am întâlnit pe primul micuț ucrainean care ne-a făcut câteva demonstrații de limba română: ne-a salutat în limba română și apoi ne-a recitat poezia  „Cățeluș cu părul creț”. Amintim că în cadrul acestui proiect, un număr de 120 de ucraineni învață limba română, iar alți 50 (copii și adulți) învață limba engleză.

În fiecare duminică, o comunitate de 60 de persoane se întâlnesc în spațiul oferit de biserică pentru socializare. De asemenea, psihologul Giorgiana Curtman, oferă consiliere ucrainenilor.

Centrul educațional are 2 educatoare și o îngrijitoare. Olga, de origine ucraineană este coordonatoarea centrului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri