spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu: Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană Sibiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii din Mediul Rural, a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Autentice și pline de energie, mereu zâmbitoare și cu o atitudine pozitivă, firave, dar în egală măsură puternice și rezistente… nu sunt personaje de poveste, deși multe dintre ele se luptă cu balauri… administrativi. Sunt colegele noastre din mediul rural!

De cele mai multe ori munca lor este tăcută dar perseverentă și aproape de fiecare dată ele militează pentru o viață mai bună pentru copiii comunităților din care fac parte sau pentru drepturile sociale ale celorlalți. 

“Sunt și voi fi mereu adeptă a ideii că femeile sunt capabile și chiar pot fi adversare redutabile în politică, și în alte domenii unde prezența bărbaților este majoritară și impunătoare. Promovez acest lucru și am demonstrat că este posibil, drept dovadă, sunt singura femeie care face parte din Consiliului Local la Micăsasa”, a declarat Maria Datcu, consilieră locală USR.

Într-o societate în care doar 5% dintre primării sunt conduse de femei și unde definiția funcției de “primăriță” oferită de DEX este cel puțin misogină – soția primarului, condiția femeii politice în rural devine o provocare cu atât mai mare și mai greu de susținut.

“Nu de puține ori și eu și alte colege din consiliile locale din județ am fost supuse presiunilor misogine și jignitoare, doar pentru că am ținut partea celor care nu se pot reprezenta, care sunt vulnerabili. Dar mergem înainte! Ne luptăm în consilii pentru bursele copiilor sau pentru lemne pentru bătrâni, încercăm să susținem programe de screening pentru femeile comunității. Asta nu înseamnă că nu căutăm soluții pentru bani mai mulți la bugetul local, nu înseamnă că nu ne gândim cum să atragem investitori locali sau că nu știm că drumurile trebuie asfaltate și canalizarea funcțională.

Cred că e momentul în care societatea are nevoie de un nou fundament – al binelui tuturor, al păcii, al cooperării în locul competiției cinice și agresive. Vremea politicienilor de paradă, de cafenea și de talk-show este pe final. Este nevoie de o lume a înțelepciunii și a echilibrului, și nu a scandalurilor aducătoare de audiență.

De asta cred că e nevoie de mai multe femei în politică! De asta așteptăm ca mai multe femei să vină alături de noi” susține Andreea Anghel, președinta USR Turnu Roșu.

Asigurarea egalității de șanse, așa zisele cote de gen se regăsesc în obiectivele de campanie ale tuturor partidelor politice din România din ultimii patru ani, însă punerea în practică a acestora lasă de dorit, dovada cea mai elocventă fiind componența actualului Guvern. Cât despre reprezentativitatea femeii din rural în viața publică sau socială, statisticile sunt și mai evidente.

15 OCTOMBRIE – Ziua internațională a Femeii din Mediul Rural. Ziua în care vorbim despre ele, colegele USR, femeile ce ne reprezintă cu toată forță lor și care merită să știe că au susținerea noastră, pentru ca primărița să fie și altceva decât soția de primar (Dex).




Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului