8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prima schiță oficială pentru Centura Ocolitoare Sibiu Sud!

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a postat astăzi pe pagina de internet a instituției prima versiune a ”Planului Urbanistic Zonal pentru Construire Variantă Ocolitoare Sibiu Sud. Firma Arhigraf Srl a executat PUZ-ul și acum a intrat în faza de consultare publică. Centura, denumită prescurtat în studiul tehnic VOSS, unește Autostrada A1 din zona de Vest a Sibiului cu E81 în Șelimbăr. VOSS trece pe teritoriul mai mult extravilan al localităților Șura Mică, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Sibiu și Șelimbăr.

Centura Sibiu Sud va avea 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, pe un traseu de 18,3 km. În actualul proiect prezentat oficial s-a ales varianta ocolirii Pădurii Dumbrava prin zona Tropinii Noi. De asemenea pe traseu vor fi patru noduri rutiere sau elemente de conectare cu drumurile județene 106R (cartier Valea Aurie, Poplaca), 106A (cartier Valea Aurie, Hipodrom IV, Rășinari, 106D (Cisnădioara-Cisnădie), 106C (Cartierul Arhitecților, cartierele Hipodrom III și IV).

Traseul a fost proiectat ca să supratraverseze magistrala 200 de cale ferată și linia de tramvai Sibiu – Rășinari.

„Prima versiune a planului poate fi consultată pe pagina de internet Consiliului Județean Sibiu şi la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu. Comentariile și sugestiile publicului se primesc pe adresa de e-mail a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu office@apmsb.anpm.ro în termen de 15 zile calendaristice, de la data apariției anunțului.” este mesajul Consiliului Județean Sibiu pentru cei interesați de acest proiect.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș