18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

„Provocările clasei pregătitoare” dezbătute cu părinții elevilor din trei școli din Sibiu

Știri din Județ

Asociația Sprijin pentru Mame a organizat, în perioada 26 septembrie – 13 octombrie 2022 cinci ateliere educative și informative pentru părinții copiilor care învață în clasele pregătitoare din trei școli din Sibiu, cu scopul de a facilita adaptarea elevilor la școala primară și de a preveni problemele de sănătate emoțională și de comportament ale acestora. Activitățile au făcut parte din proiectul „Provocările clasei pregătitoare”, finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.


Peste 40 de părinți ai elevilor din cadrul școlilor gimnaziale „Radu Selejan”, „Regele Ferdinand” și „Ion Luca Caragiale” din Sibiu, cadrele didactice și consilierii școlari care s-au înscris la ateliere au primit informații despre nivelulurile de dezvoltare fizică, psiho-emoțională și socială ale copilului de 6-7 ani și au dezbătut teme precum respectarea regulilor, relaționarea cu colegii de clasă, dezvoltarea atenției și alte provocări cu care aceștia se confruntă odată cu intrarea în școlaritate. De asemenea, pe parcursul atelierelor au fost aduse în discuție și probleme specifice de către părinții participanți și au fost oferite soluții concrete pentru îmbunătățirea relației părinte- copil, sprijinirea emoțională a copilului și dezvoltarea de noi abilități ale acestora.


Intrarea în clasa pregătitoare aduce cu sine incertitudine și nevoia de adaptare atât la programul
școlar și la tipurile de activități școlare cât și la relațiile cu grupul și profesorii. Cunoașterea posibilelor dificultăți cu care se confruntă elevul în clasa pregătitoare ajută părinții și cadrele didactice să descopere instrumentele pe care le pot folosi pentru a-i sprijini eficient pe copii în efortul lor de adaptare, iar aceste ateliere au venit în întâmpinarea acestei nevoi”, spune Alexandra Banciu, psiholog, prof. consilier școlar și colaborator al proiectului „Provocările clasei
pregătitoare”.


Părinții participanți la atelierele dedicate lor au primit acest proiect cu deschidere și implicare, fiind interesați în mod special de sprijinirea copilului în gestionarea emoțiilor, dezvoltarea armonioasă a abilităților de relaționare cu ceilalți, organizarea eficientă a timpului lor liber și crearea unor relațiile armonioase în familie. „Mesajele primite din partea părinților la finalul atelierelor pe care le-am organizat vin să ne confirme nevoia tot mai mare de implicare a noastră, a specialiștilor, în viața comunității și de oferire de soluții concrete la problemele reale cu care aceștia se confruntă”, a declarat Corina David, psiholog, președintele Asociației Sprijin pentru Mame.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri