spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Sibiu Jazz Festival – Un line up din dragoste pentru jazz

Știri din Județ

Publicitate

Sibiu Jazz Festival, cel mai renumit festival de jazz din România, ajuns la a 50-a ediţie, ne promite o experienţă muzicală originală ce cuprinde o jumătate de secol de cunoaştere artistică.

În perioada 25-30 octombrie (începând de marţi până duminică) jazzul va pătrunde în inima Sibiului, în spaţii deja consacrate şi cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Naţional ‘˜Radu Stanca’, Biblioteca Judeţeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ şi Centrul Istoric (parada de jazz).

Artiştii, Alexandru Tomaselli şi Ralu Stoica, vor deschide festivalul cu”Muzică pentru suflet”, lăsându-ne să pătrundem în tainele muzicii sacre acompaniată de acorduri de jazz şi poezie meditativă.

După Parada de jazz în spirit de fanfară, emblematică pentru ziua de 25 octombrie (Ziua Armatei), devenim aproape îngeri cu un spectacol de teatru-jazz născut din contopirea mai multor orizonturi artistice, transformându-se într-o frească modernă a realităţilor pe care omul le trăieşte în viaţa de cuplu.

În continurea acestor surprize, publicul va putea savura jazzul energic, creat de una din cele mai celebre formaţii din Serbia – Fish în Oil şi, totodată, jazzul tânăr bucureştean, prin trupa 7th SENSE, câştigătorii Concursului de Jazz de la Sibiu de anul trecut.

După, JazzyBIT, un trio din Timişoara ce oferă o combinaţie energică de jazz, latin şi funk, publicul se va întâlni cu Orchestra Naţională de Jazz a Franţei care prin suita de şapte piese – „Ritualuri”, recreează un puzzle complex care relevă jocul de iluzii prin evocarea timpului ca o eternă întoarcere.

În acelaşi timp, Ramon Valle Quintet va traduce pe scenă îmbinarea armonioasă între muzică şi charisma, angajându-se într-un show artistic de blazon pentru cei 50 de ani de istorie jazz în România. 

Astfel, publicul se va putea bucura de un amplu program artistic, sub forma unui line up care celebrează jazzul şi transformările sale în timp, după cum urmează: 

Marţi, 25 octombrie 
– „Muzica pentru suflet” – Biserica Evanghelică ‘˜Sfânta Maria’ Sibiu
Alexandru Tomaselli şi Ralu Stoica
– „Muzica pentru pace” – Parada de Jazz – Centrul Istoric al Sibiului Fanfara Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Fanfara Neppendorfer Blaskapelle

Miercuri, 26 octombrie – Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
– Spectacolul de teatru-jazz: „Aproape Înger”

Joi, 27 octombrie, Biblioteca Judeţeană ASTRA
– JazzyBIT

Vineri, 28 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia
– Szilard Banai & Friends (HU)
– ONJ – Orchestra Naţională de Jazz a Franţei (FR)
– 7th SENSE (RO) – Marele Premiu al Sibiu Jazz Competition 2021
Jam Session & After-Party

Sâmbătă, 29 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia
– Maria Joao & Mario Laginha Quartet (PT)
– Ramon Valle Quintet (CU/ DE/ ES/FR)
Jam Session & After-Party

Duminică, 30 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia
– Kristin Asbjřrnsen Band (NO/ Ghana)

Fish în Oil (Serbia)
Jam Session & After-Party

Sibiu Jazz este o manifestare culturală plenară a spiritului de jazz şi a felului în care acesta poate atinge inimile şi sufletul semenilor. Festivalul cultivă şi promovează spiritul libertăţii în oameni prin imersiunea lor în lumea jazzului.

Fondat în anii 70 de un grup de oameni creativi, longevivul festival a devenit un ambasador al jazzului românesc în toată lumea, aducând oameni din diferite culturi şi ţări împreună. Sibiu Jazz a câştigat o recunoaştere internaţională, fiind membru de 18 ani în cea mai celebră reţea europeană de jazz: European Jazz Network.

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz şi, totodată, un simbol pentru cei care caută elevaţia prin muzică în locurile comune ale sufletului ce aşteaptă să vibreze pe note.

Parteneri: Primăria Sibiu, Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Teatrul Naţional ‘˜Radu Stanca’, Academiei Forţelor Terestre, Coca Cola, DSM, Schwarz Grouppe Int, Academia de Voluntari, OptyU, Unimat, Rock FM – It Rocks, Hermania, SOBIS, Aria, Iony Grup, Casa de Cultură a Studenţilor, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Alexandru Filimon
Comunicare & PR
filimon.dumitru-alexandru@fspub.unibuc.ro
pr@sibiujazz.eu
www.sibiujazz.eu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă