spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Nimic nou sub soarele județului Sibiu! Problemele cu alcoolul și drogurile la volan nu dispar!

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

În perioada 28 – 30 octombrie, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 25 de permise de conducere, au retras 22 de certificate de înmatriculare și au aplicat 571 de sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 28 octombrie, în jurul orei 22:30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Măgurii de către un localnic în vârstă de 50 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, în jurul orei 01,30, în localitatea Copșa Mare, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DC 24 de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în comuna Hoghilag. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC-5, canabis, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. 

La data de 29 octombrie, în jurul orei 21:30, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Laborator de către un localnic în vârstă de 31 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 30 octombrie, în jurul orei 01:30, în orașul Avrig, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Samuel von Brukenthal de către o localnică în vârstă de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cea aflată la volan nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 30 octombrie, în jurul orei 03:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Oituz. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 17 ani, din județul Iași, care nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a rezultat faptul că tânărul ar fi sustras inițial cheile autoturismului în cauză din imobilul proprietarului mașinii, după care a condus autoturismul pe raza municipiului Sibiu.

La data de 30 octombrie, în jurul orei 16:00, pe raza orașului Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru verificări un moped condus pe strada Mihai Viteazu de către un localnic în vârstă de 47 de ani. Cu această ocazie, polițiștii au constatat că mopedul este neînmatriculat sau neînregistrat, iar bărbatul nu deține dreptul de a conduce. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, tălmăceanul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri