4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cauți o vacanță accesibilă? 6 locuri pe care merită să le vezi în Republica Moldova

Știri din Județ

Dacă cineva este tentat să exploreze o țară învăluită într-o autenticitate nedescoperită fără să se bage adânc în buzunar, Republica Moldova ar putea fi o posibilă soluție pentru o vacanță în această vară. Această țară vecină cu o populație mică de 2,6 milioane combină natura frumoasă, o ofertă gastronomică tradițională bogată și un grad de ospitalitate greu de egalat de alte țări.

1. Chișinău

Capitala Moldovei este un centru de cultură care este dominat de arhitectura specifică părții de Est a Europei. Orașul are în jur de 670.000 de locuitori, dar nu prea mulți turiști îl vizitează. Din acest motiv, o vacanță acolo poate fi o adevărată aventură. Printre obiectivele cele mai interesante se numără Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, care a fost inaugurată în anul 1836 și Arcul de Triumf, un monument neoclasică construit în anul 1840. Pentru a vă relaxa, puteți face o plimbare prin Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, de unde veți întârzia doar 10 minute, pe jos, până la Nuovo Casino, cel mai cunoscut cazinou din Moldova, unde puteți găsi jocuri de cazinou care în zilele noastre și-au făcut drum și online pe platforme specializate, inclusiv ruletă și blackjack, dar și celebrele aparate de slot cu o mare varietate de teme și designuri diferite inspirate din cultura pop. În plus, în Chișinău veți putea vizita numeroase muzee și veți putea lua masa în diverse restaurante stilate la prețuri accesibile.

2. Rezervația Orheiul-Vechi

Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi este situată numai la o oră distanță cu mașina de capitală, motiv pentru care este una dintre cele mai populare destinații turistice ale țării. Este un loc preferat pentru drumeție, cățărat și chiar pentru zborul cu parapanta. În această zonă pot fi văzute peste 100 de specii de păsări. Printre numeroasele situri și stânci de calcar impresionante se regăsește Cetatea getică de la Butuceni, care este cea mai veche ruină din Basarabia, datând din secolul al VII-lea î.Hr. Tot acolo se află și Mănăstirea Rupestră din Orheiul Vechi.

3. Rezervația peisagistică Saharna

Această zonă protejată, bogată în râuri și peșteri – dintre care unele au fost locuite de oameni primitivi, se află la 100 kilometri de capitală. „Groapa Țigănească” este cea mai spectaculoasă dintre numeroasele cascade din regiune, iar locul, per ansamblu, este unul foarte îndrăgit de către iubitorii de natură și de către fotografi.

4. Râul Nistru

Râul Nistru delimitează Moldova de Ucraina, iar una dintre cele mai apreciate metode pentru a-l explora este o călătorie cu caiacul. Operatorii realizează excursii de o zi, în care se opresc în diverse saturi situate lângă râu, oferindu-le turiștilor ocazia să deguste sarmale, precum și multe alte bucate tradiționale. Unul dintre cele mai importante obiective de pe malul Nistrului este Mănăstirea rupestră „Adormirea Maicii Domnului” din Țipova, cu o biserică care datează din secolele XVI-XVII, situată pe un mal abrupt, la o înălțime de 100 de metri față de nivelul râului.

5. Cetatea Soroca

Această cetate a fost clădită de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, însă a fost reconstruită de către Petru Rareș, cu piatră, un secol mai târziu. Cetatea, care la vremea ei făcea parte dintr-un sistem amplu de apărare, compus din multiple fortărețe așezate în locuri strategice, pe malul Nistrului, este singurul monument medieval din țară care s-a păstrat atât de bine, în forma sa originală; chiar și mica biserică militară a fost conservată și poate fi vizitată de către turiștii care aleg să vină la „Fortăreața de la porțile Europei”, care a fost restaurată ultima dată între anii 2013 și 2015.

6. Cea mai mare cramă din lume

În Moldova, cultivarea strugurilor a început să înflorească în secolul al XV-lea și în prezent, republica se poate lăuda cu peste 128.000 de hectare de podgorii. Mileștii Mici este crea mai mare cramă subterană din lume (fiind recunoscută de către Guinness Record încă din anul 2005), având nu mai puțin de 200 de km de galerii și aproximativ 1,5 milioane de sticle. Numai 55 de kilometri din această fostă mină de calcar sunt folosiți în prezent. Partea interesantă este că poți intra cu mașină în acest loc, până la o anumită adâncime, dacă ești însoțit de un ghid autorizat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș