20.2 C
Sibiu
joi, 20 iunie, 2024

Corupții nu mai pot participa la alegeri. Raluca Turcan: Un lucru de bun simț a fost obținut greu, cu foarte mari eforturi (C.P.)

Știri din Județ

Proiectul inițiat de deputatul PNL Raluca Turcan în urmă cu cinci ani, acela de a interzice accesul persoanelor condamnate să participe la alegeri, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Turcan susține că ceea ce în alte țări europene este un lucru de bun simț și se aplică fără a exista o lege în acest sens, în România a fost nevoie de dezbateri adânci, jigniri și alte atacuri.

Publicitate

”În 2017 am inițiat un proiect de lege prin care solicitam ca persoanele corupte să nu mai poată fi alese în funcții publice. Săptămana trecuta, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care face imposibilă accederea în funcții alese a persoanelor condamnate penal, după ce proiectul a trecut prin cele două camere ale parlamentului la 5 ani distanță”, a spus Raluca Turcan

”Politica, atât la nivel înalt, cât și la nivel local poate fi făcută în mod profesionist doar cu oameni onești si integri, oameni care nu pot fi șantajați”

Ea susține că această lege ar trebui să fie un semnal clar pentru mai mulți oameni politici, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.

”În mod normal, nu ar fi trebuit să ajungem la o prevedere legală pentru ca o persoană condamnată să nu poată candida.

În altă țară, e de bun simț lucrul acesta. Dacă ai fost condamnat, atunci, pentru a da credibilitate funcției publice, nu ar mai trebui să candidezi la Parlament sau în administrația publică locală. Din nefericire, la noi, un lucru de bun simț a fost obținut greu, cu foarte mari eforturi.

Această nouă lege ar trebui să fie un ultim semnal pentru mulți oameni politici, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.

Într-o funcție de demnitate publică nu au ce căuta persoanele condamnate penal.

Cred că politica, atât la nivel înalt, cât și la nivel local poate fi făcută în mod profesionist doar cu oameni onești si integri, oameni care nu pot fi șantajați”, a anunțat Raluca Turcan.

”Este un moment în care toate presiunile, toate jignirile, toate atacurile, pălesc în fața sentimentului de împlinire pe care ți-l dă această reușită atât de importantă pentru România.

O obligație a mea pentru oameni, pentru sibieni, este să militez și să creez cadrul legal pentru ca persoanele corupte să nu mai poată ocupa funcții publice. Acesta a fost dezideratul din 2017, atunci când țara era condusă de nume precum Carmen Dan, Florin Iordache, Tudorel Toader si alții, toti dirijați din umbră de Liviu Dragnea”, Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

WORLD REFUGEE DAY la Sibiu

Pieton lovit de mașină pe trecerea de pietoni