spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Veşmânt de har la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil pentru biserica din cartierul Ștrand din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

La sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Înalt­preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a sfinţit pictura bisericii „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil“ din cartierul Ștrand din Sibiu.

La hramul bisericii întreaga comunitate, venită în număr mare, s-a bucurat de binecuvântarea arhierească. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înalt­preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandrit Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, preotul Ioan Coșa, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare.

După slujba de binecuvântare cu apă sfinţită a lăcaşului şi de sfinţire a picturii interioare cu Sfântul şi Marele Mir, Înaltprea­sfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a vorbit celor prezenți despre importanța icoanelor în biserică și însemnătatea duhovnicească a praznicului  Sfinților Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor ceresti celor fără de trupuri. Pe 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu.

Parohia Ştrand cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” s-a desprins în anul 1990 din Parohia „Buna Vestire” de la biserica „din Groapă”, când s-a format o nouă parohie. Primul preot al parohiei a fost vrednicul de pomenire părintele Gheorghe Şpan. În 1991 slujbele au fost oficiate în aer liber. În 1992 s-a ridicat o bisericuţă de lemn în care s-a slujit până în 1999. Din 1997 s-a început ridicarea actualei biserici. În 28 august 1999 s-a sfinţit demisolul bisericii în care s-a slujit până în prezent. Între anii 2002-2005 s-a început zidirea bisericii de la cota 0 şi până la cupolă. Între anii 2005-2007 lucrările au continuat la turnul clopotniţă. În 8 noiembrie 2006 cu ocazia hramului bisericii noastre au fost sfinţite de către Înalt­preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului cele trei clopote şi cele trei cruci ale bisericii. În data de 8 Noiembrie 2013 cu ocazia Sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil a avut loc şi Sfințirea cea mare de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltprea­sfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh dr. Gârbacea Gheorghe-Radu, iar preoții slujitori Nicolae Creţu și Gheorghe Mirel Şpan au primit crucea ctitoricească Ordinul Mitropolit Ion Mețianul precum și epitropii Ștefănescu Petre, Corlean Șofron, Mărginean Petru, Hârlău Simion și i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în lucrarea de înfrumusețare a bisericii şi oferindu-le acte de cinstire.

sursa info: Mitropolia Ardealului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie