5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

INCREDIBIL: Sunt mii de lei pentru analize, se caută pacienți la Sibiu

Știri din Județ

Finalul lunii noiembrie a adus o situație fără precedent în sistemul medical românesc la Sibiu. Spitalul Județean și Spitalul CFR au primit o rectificare bugetară și au fonduri mari disponibile pentru pacienții care doresc să facă analize în ambulator. Cei interesați au la dispoziție doar zilele de luni și marți, adică 28 și 29 noiembrie. În 30 noiembrie este zi liberă prin lege.

„Bugetul destinat Laboratorului de analize medicale, în contract cu C.A.S. Sibiu, aferent lunii Noiembrie, a fost suplimentat. Vă așteptăm zilnic, în intervalul orar 7:30 – 10:00, la sediul laboratorului, cu intrarea în corpul A din strada Independenței! Având bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un alt medic specialist beneficiați de analize medicale decontate integral de casa de asigurări. Dumneavoastră Nu plătiți nimic!” este anunțul făcut de cei de la Spitalul CFR Sibiu.

Situația este similară și la Spitalul Județean Sibiu unde s-au alocat la rectificare peste 12.000 de lei pentru analize medicale pentru persoane neinternate. Banii sunt alocați de Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu. Pentru a fi siguri că vor consuma banii primiți la neprevăzut la finele lunii, cei din Spitalul Județean Sibiu au decis să prelungească luni și marți programul de recoltare analize până la ora 12.

Pacienții știu, că în mod normal, lună de lună, toate analizele din ambulatoriu gratuite, deci în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate se epuizează mereu în primele zile. Mulți pacienți sunt nevoiți să aștepte pentru analize și 3 până la 6 luni, în funcție de tipul de analize și investigații necesare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri