spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Liceenii din Goga, de vorbă cu Carmen Dumitrescu

Știri din Județ

Publicitate

În 24 si 25 noiembrie, liceenii din colegiul nostru au participat la patru ateliere cu Carmen Dumitrescu (jurnalistă) în cadrul unui parteneriat dintre Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu si American Council. După cum bine se știe, C.N.O.G. Sibiu este Școală Ambasador al Parlamentului European, având mereu preocupări în ceea ce privește educația bazată pe valori europene. Discuțiile au avut loc în cadrul proiectului de celebrare a celor 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și SUA și au fost găzduite de europarlamentarul Nicu Ștefănuță. Acțiunea a fost coordonată de prof. Paulina Ciucur.

Astăzi am avut onoarea de a găzdui, la biroul din Sibiu, două sesiuni de ateliere pentru tinerii sibieni. Jurnalista de investigație Carmen Dumitrescu a venit la Sibiu pentru a le vorbi elevilor din Colegiul National Octavian Goga despre cum se pot implica ei mai mult în comunitate, despre cum se pot informa mai corect, despre ce drepturi și responsabilități au ei, ca cetățeni europeni. M-am bucurat să văd cât de implicați, curioși și dornici sunt tinerii de a face lumea de mâine un loc mai bun pentru ei și pentru ceilalți. Discuțiile au loc în cadrul proiectului de celebrare a celor 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și SUA și nu se opresc aici – ne revedem mâine cu alte două grupe de liceeni sibieni.”, a notat europarlamentarul Nicu Ștefănuță pe pagina de Facebook.

Azi a avut loc o primă sesiune a atelierelor din proiectul “Celebrating 25 Years of Strategic Partnership”, susținut de American Councils, la Sibiu, cu elevii mai multor clase ale Colegiului Național “Octavian Goga”. M-a surprins în mod plăcut să găsesc atâția tineri care s-au deschis pe topic-uri grele, precum discriminarea, libertatea de exprimare, organizarea proastă a sistemului de învățământ actual sau presiunea familiei. E absolut surprinzător pentru mine și faptul că relaționez atât de bine cu generația mai tânără și că discuțiile astea mă umplu de energie și de speranță.

Nu de alta, dar am avut astăzi un grup din care aproape jumătate dintre participanți au veleități scriitoricești și unii dintre ei lucrează chiar la romane.

Le mulțumesc fiecăruia dintre ei pentru că au ascultat, pentru că au reacționat și, mai ales, pentru că s-au deschis. Vă spun mai multe, oricum, după sesiunea de mâine, când voi avea o imagine de ansamblu asupra situației, așa cum mi-au prezentat-o cei care vor veni după noi, cu mai mult entuziasm de a schimba o societate profund indiferentă la ceea ce ar trebui să conteze cu adevărat.”, a spus Carmen Dumitrescu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…