15.2 C
Sibiu
vineri, 31 martie, 2023

Baletul sibian dansează cu casa închisă în luna decembrie

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Teatrul de Balet Sibiu încheie anul 2022 cu casa închisă. Cele trei reprezentații ale spectacolelor de balet clasic „Spărgătorul de nuci” (5, 6 decembrie) și „Albă ca Zăpada” (8 decembrie) vor fi prezentate la matineu, pentru un număr de 1524 de copii din Sibiu, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

La cererea publicului, o serie de alte trei reprezentații ale celui mai iubit spectacol de balet clasic al iernii „Spărgătorul de nuci” au fost programate pentru luna ianuarie a anului 2023, iar la începutul lunii februarie revine pe scenă cel mai nou spectacol din repertoriul Teatrului de Balet Sibiu: „About us – Despre noi”, regia și scenariul Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea.

Biletele pentru primele spectacole de balet ale anului 2023au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de la sediul administrativ al TBS (Parcul Tineretului, nr. 1) sau online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-ul sibiuballet.ro și kompostor.ro.

„Am început anul 2022 în forță, cu o serie de șaptematinee de balet clasic, la care au participat peste 3000 de elevi din Sibiu și încheiem anul 2022 cu o serie de spectacole dedicate tot lor, copiilor, ca parte a demersului nostru constant de a oferi tinerei generații alternative culturale de petrecere a timpului liber și totodată de a educa și forma un nou public. Cred că e foarte important ca cei mai mici dintre spectatorii noștri, copiii de astăzi, care vor fi spectatorii adulți de mâine, să se poată bucura de spectacole de dans dedicate lor, cu o durată redusă de timp și care să le permită o mai bună înțelegere a unui spectacol de balet clasic. Am avut anul acesta unul dintre cei mai buni ani ai noștri, cu sălile pline de fiecare dată, cu numeroase turnee în România, Turcia, Germania și Italia și cu producții apreciate de public. Toate turneele internaționale pe care le-am avut în acest an, aduc o confirmare în plus a calității extraordinare atât a producțiilor noastre, dar și a calității tehnice și artistice a dansatorilor noștri.” Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu / Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Program Teatrul de Balet Sibiu ianuarie – februarie 2023 

Spărgătorul de nuci 

spectacol de balet clasic 

Coregrafia originală: Marius Petipa și Lev Ivanov

Adaptare coregrafică: Hanna Pogoretskaya și Maryna Koziar, sub coordonarea lui 

Gerard Mosterd

 

Joi, 26 ianuarie și vineri, 27 ianuarie 2023, ora 12:00 – matinee de balet pentru copii

Durata aproximativă: 1h 

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, ora 19:00

Durata aproximativă: 1h 45 min

Sala Mare – Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu 

 

About us – Despre noi 

spectacol de teatru-dans, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean: Iuliana Moise și Claudiu Bleonț

Regia și scenariul Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea 

Vineri, 3 februarie 2023, ora 19:00

Sala Mare – Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu 

Durata aproximativă: 1h 30 min

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri