spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Electrolizor de piscină: tratarea apei piscinei cu sare

Știri din Județ

Publicitate

Instalarea unui sistem de electroliză este una dintre soluțiile disponibile pentru tratarea apei din piscină. Ecologic și economic, este o modalitate fără probleme de a asigura o calitate bună a apei din piscină pe tot parcursul sezonului de înot.

Electrolizorul este un dispozitiv care poate produce clor din sare. Apa sărată din piscina voastră trece prin celula electrolizatorului, care o transformă în mod natural în apa clorurată.

Când vă umpleți piscina, adăugați doar 5 kg de sare pe m3 de apa. Apa va fi ușor sărată (de 7 ori mai putina decât cea a marii). Cei care doresc sa investeasca intr-un sistem electroliza piscina pot accesa site-ul magazinului piscineservice.ro pentru a vizualiza intreaga gama de produse de acest tip.

De îndată ce sistemul de filtrare funcționează, acest ciclu de transformare va începe:

Sarea este compusă din diferite molecule de clor și sodiu. Datorită curentului electric generat în celula electrolizatorului, aceste doua molecule se separa pentru a crea clorul care va fi folosit pentru tratarea apei.

Apoi, deși actiunea UV, sarea este reconstituita, inainte de a trece din nou prin electrolizor si asa mai departe.

Apa sarata inca folosește clor, dar nu asa cum ați crede:

Există un lucru important de clarificat imediat. Electroliza cu apa sarata foloseste, de fapt, clorul pentru a curata piscina. Diferența este ca sistemul creeaza in sine clorul prin electroliza NaCl, sare normala de masa.

Aceasta înseamnă ca, in mod normal, exista mult mai puțin clor in piscina la un moment dat. Sursa este reincarcata in mod continuu de catre generatorul de clor, in loc sa se adauge mult clor deodata in timpul intretinerii regulate. De asemenea, inseamna ca proprietarul nu trebuie sa depoziteze substante chimice cu clor potential periculoase in jurul casei lor.

Mai bine pentru ochii si pielea sensibila 

Generatoarele de electroliza cu apa sarata scapa si de cloramine. Cloraminele sunt compusii care provoaca „mirosul de clor”. Se formeaza atunci cand clorul reactioneaza cu transpiratia oamenilor sau cu alti contaminanti din apa. Sunt o cauza majora de iritare a ochilor sau a pielii oamenilor. Copiii sunt adesea mai sensibili la acest lucru decat adultii. Intrucat unul dintre motivele principale pentru care oamenii construiesc o piscina este familia, aceasta poate fi o consideratie importanta pentru unii. Metoda de electroliza este mai putin daunatoare, deoarece efectele sale asupra ochilor si pielii sunt mai mici decat in sistemele traditionale cu clor. Unii cloruri creati chimic provoaca iritatii ale ochilor si chiar ale pielii. Acesta nu este cazul sistemului de electroliza.

Mai rapid si mai usor de intretinut

Un domeniu in care potentialii proprietari de piscine doresc adesea mai multe informatii, este intretinerea. Intretinerea piscinelor care utilizeaza electroliza cu apa sarata este mult mai usoara si mai rapida decat cea a piscinelor traditionale cu clor.

Acolo unde o piscina cu clor va avea nevoie de un tratament de soc la fiecare cateva saptamani, in functie de utilizare, procesul de electroliza se ocupa adesea de acest lucru in piscinele cu apa sarata. Electroliza apei sarate este mai ieftina decat alte sisteme de igienizare a piscinei. Doar necesita sare speciala de electroliza pentru apa sarata si, de asemenea, economiseste apa.

Desi inca trebuie monitorizate, reducerea cantitatii de substante chimice necesare pentru reglarea pH-ului si a nivelurilor de clor inseamna, de asemenea, mai putin timp petrecut pentru calcularea si ajustarea calitatii apei.

O varianta economica

In ciuda costurilor crescute de instalare, utilizarea electrolizei cu apa sarata poate economisi bani clientului pe termen lung. Fara a fi nevoie sa cumparati compusi scumpi de clor si alte substante chimice, costul de intretinere poate fi mult redus. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui prezentat clientilor de la caz la caz, deoarece preturile energiei electrice si costul generatorului de clor pe care ei il aleg vor fi factori determinanti in acest sens. Acest sistem nu necesita verificarea continua a nivelului de clor al apei, ceea ce economiseste timp. Electroliza este produsa folosind sare si inseamna o reducere a utilizarii produselor chimice. De asemenea, este mai sigura deoarece nu include manipularea substantelor chimice.

O experienta mai buna

Multi oameni raporteaza o experienta in general mai buna in piscinele care utilizeaza electroliza cu apa sarata. Deoarece nivelul de sare folosit este de fapt destul de scazut, in jur de 2.500 pana la 6.000 ppm, fie nu exista niciun gust sau nu are un gust puternic din apa, deoarece oamenii incep sa guste sare doar la 3.500 ppm – mult mai placut decat gustul de inalbitor din bazine cu clor! De asemenea, se spune ca apa se simte mai bine pe piele.  Unul dintre principalele dezavantaje ale sistemelor traditionale cu clor este ca substantele chimice pe care le foloseste strica costumele de baie, deteriorand tesatura si albindu-le.

Acest lucru nu se intampla cu sistemul de electroliza. De asemenea, nu dauneaza parului. Utilizarea sarii produce un efect mult mai placut decat alte sisteme cu clor. Deoarece sarea este mult mai limpede, exista un ton natural de albastru mai placut.  Intregul proces poate fi automatizat pentru a economisi timp la igienizarea piscinei.

Adaosul de sodiu actioneaza ca un dedurizator de apa, inlocuind ionii de calciu si magneziu cu ioni de sodiu, rezultand o baie mai placuta!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor