spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Ce trebuie să știi despre poliția RCA în cazul unui taxi

Știri din Județ

Publicitate

Toți conducătorii auto din România știu că poliția de Răspundere Civilă Auto, sau mai pe scurt RCA, este obligatorie. Dar dacă pentru șoferii obișnuiți, ca mine sau ca tine, nu este o problemă, oare cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre poliția RCA în cazul unui taxi? Despre aceasta am decis să îți vorbim și noi, în rândurile următoare, pentru a afla mai multe informații legate de acest aspect.

Poliția RCA pentru taxi are anumite caracteristici speciale

Încă de la început vrem să subliniem că dacă vrei să închei o poliță RCA pentru un taxi trebuie să știi că aceasta are unele caracteristici speciale. Nu trebuie să te ghidezi doar după RCA taxi pret pentru că sunt mai multe criteriile după care să îți faci alegerea. Dar, până atunci, trebuie să știi că firmele de asigurări îți vor calcula prețul în funcție de dimensiunile mașinii, caracteristicile acestui mod de transport. Cam acestea ar fi elementele pe care trebuie să le ții minte. 

O poliță mult mai scumpă

Din păcate, trebuie să o spunem și direct. Se știe doar că în cazul unui taxi, riscul de a fi implicat într-un accident sau să se mai încalce unele reguli de circulație este mai ridicat decât în cazul unei mașini obișnuite. Prin urmare, nu ar trebui să ne mire faptul că polița RCA pentru un astfel de autoturism va fi mult mai scumpă. 

Prima de asigurare, calculată în funcție de risc

Potrivit specialiștilor din cadrul firmelor de asigurări, prima de asigurare este important să se calculeze în funcție de risc. Prin urmare, nu este ceva care să te ia prin surprindere, pentru că trebuie să recunoști, să fii șofer de taxi implică destul de multe riscuri, nu crezi?

O asigurare RCA te ține la adăpost de multe incidente neplăcute

Din păcate, unii conducători auto de la noi din țară încă nu conștientizează prea bine importanța încheierii unei astfel de polițe de asigurare și ”uită” că este obligatorie și că te poate ține la adăpost de multe evenimente neplăcute. Cu atât mai mult cu cât vine vorba despre taxi, și știm și noi prea bine cum este traficul la noi în țară, cel puțin în marile orașe. Cu ajutorul acestei polițe poți plăti unele daune aduse mașinii sau a altor bunuri care rezultă în urma incindentului auto, așa că nu este chiar de neglijat, nu crezi? În cazul în care ai ”uitat” să închei o astfel de poliță de asigurare, riști să scoți bani frumoși din buzunar, și nu credem că este cineva în măsură să poată plăti lesne toate costurile în caz de accident auto. Există multe daune care intră sub acoperirea RCA, și care îți pot oferi acea protecție financiară în caz de nevoie. 

Asigurarea unor mărci sau modele auto poate fi mai scumpă

Trebuie să știi că există unele modele auto sau mărci sau modele de autoturisme te pot costa mai mult să fie asigurate. În această categorie intră mașinile scumpe, precum cele de lux sau sport. Evident, nu era cazul tău, din moment ce vorbeam despre RCA pentru taxi-uri, dar am vrut să clarificăm încă de la început acest aspect.

O asigurare RCA te ajută și în caz de furt

Din păcate, știm și noi prea bine că la noi în țară încă se mai fură mașini, pe care infractorii le consideră una dintre cele mai bune capturi pentru ei. Nu ai de unde să știi dacă nu cumva aceștia au pus gând rău mașinii tale, și ceea ce poți face pentru a fi pregătit pentru o astfel de situație este să închei o poliță RCA, care îți oferă siguranța că vei fi răsplătit pentru pierderea ta. De altfel, brokerii de la firmele de asigurări susțin că aceste cazuri sunt mai des întâlnite decât ne-ar plăcea să credem, iar taxiurile sunt printre țintele preferate ale celor care se îndeletnicesc cu această activitate ilegală.

Alege firma de asigurări potrivită pentru tine

Există multe firme de asigurări care oferă astfel de polițe RCA pentru conducătorii auto. Cel mai bine este să studiezi cu atenție oferta lor și să o alegi pe cea care răspunde cel mai bine cerințelor tale. Nu te gândi atât de mult la preț cât la daunele care sunt acoperite de aceasta. De ce să plătești din propriul buzunar acele reparații sau daune, care nu de puține ori ajung la sume de-a dreptul impresionante? Chiar și atunci când ai optat pentru o poliță de asigurare mai ieftină, tot ieși mai câștigat decât dacă ai fi nevoit să plătești din resursele proprii. 

Discută cu brokerul de asigurări toate aspectele

Indiferent dacă este vorba despre RCA pentru mașina personală sau pentru taxi, important este să discuți cu brokerul de asigurări toate aspectele. Dacă este un bun profesionist, va ști să îți ofere cele mai bune îndrumări, astfel ca tu să ai parte de cel mai bun preț pentru daunele care sunt acoperite. Vrem să îți mai amintim și faptul că mașina pe care o conduci influențează mult costul primelor de asigurare. Există anumite autoturisme care te pot ajuta să reduce costurile de asigurare auto, în timp ce altele îți cresc primele. De asemenea, un model ceva mai vechi al mașinii, sau una care are un an de fabricație destul de îndepărtat sunt factori care pot influența costul primelor, dar despre aceste amănunte vei discuta mai bine cu brokerul de asigurări. În orice caz, niciodată nu renunța să închei RCA-ul, deoarece ai doar de câștigat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…