spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Mii de pelerini prezenți la parastasul de 33 de ani al părintelui Arsenie Boca

Știri din Județ

Publicitate

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Nestor Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Andrei Episcopul Covasnei și Harghitei au oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul” și „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Prislop, scrie mitropolia-ardealului.ro.

Mii de pelerini au fost prezenți la slujba arhierească și s-au rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca. Acum 33 de ani în 1989 părintele Arsenie trecea la cele veșnice, dar nu înainte de a picta tainic chipul Sfântului Ștefan cel Nou în altarul bisericii din Drăgănescu.

La finalul Sfintei Liturghii săvârșite de cei trei Arhierei alături de peste patruzeci de preoți, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a vorbit celor prezenți despre cel denumit de popor că fiind Sfântul Ardealului.

Părinte Arsenie Boca a lăsat moștenire un manuscris corectat și adăugat de către părintele Dumitru Stăniloae. De asemenea, dorința părintelui Arsenie Boca a fost că la Prislop să fie construită o nouă biserică. Piatra de temelie care a fost așezată și Preasfinţitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei a prezentat speranța de a duce la împlinire dorința părintelui.

La finalul Sfintei Liturghii cei trei Arhierei au săvârșit un parastas pentru pomenirea părintelui Arsenie Boca și împreună cu pelerini prezenți au urcat pentru a se închina la crucea de la mormântul părintelui.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri