spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Lansare de carte a părintelui Cristian Muntean, în cadrul Zilelor Șaguniene 2022

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul Zilelor Șaguniene 2022 a avut loc la Biblioteca Județeană ASTRA lansarea ultimelor apariții editoriale semnate pr. dr. Cristian Muntean, scrie mitropolia-ardealului.ro.

Invitați au fost prof. univ. dr. Dragoș Varga, decanul Facultății de Litere din Sibiu și pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, prodecanul Facultății de Teologie Sf. Andrei Șaguna. Domnul Decan Dragoș Varga a prezentat și analizat volumul de poeme din perioada pandemică pe care părintele Cristian Muntean le-a strâns sub titlul Poeme din exil. Acestea reprezintă modalitatea prin care autorul a ținut legătura cu parohienii săi în perioada Postului Păresimilor 2020, perioada de lock-down. Au fost recitate versuri ce sunt cuprinse în volum, auditoriul fiind impresionat de temele de meditație pe care fiecare poem și fiecare vers le transmite sau le ascunde în spatele său.

Cele două volume de dialoguri ale lui Cristian Muntean cu Cosmin Neidoni, cuprinse sub titlul Ca o zi de duminică, respectiv Farmecul discret al mirării au fost prezentate de părintele Constantin Necula, care a arătat că acestea impresionează prin densitatea dialogului și surprind prin punțile pe care cei doi autori ai dialogului epistolar le găsesc în întrepătrunderea dintre teologie și filosofie, în apropierile confesionale și în realitatea cotidiană ce caracterizează, totuși, societatea de azi.

În încheiere, autorul a dezvăluit punctele de plecare ale fiecăruia dintre volumele prezentate, a răspuns la întrebări și a oferit autografe publicului participant la eveniment.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri