spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Avem de toate la Sibiu, dar avem și belele din cauza asta

Știri din Județ

Publicitate

Mai țineți minte orașul Sibiu, acel mic orășel de provincie cu blocuri comuniste, fabrici în ruină și clădiri vechi din centru ce stăteau să cadă? A dispărut. Micul orășel Sibiu a devenit tot mai mare și mai bogat. Poate nu apare mare în limitele administrative, dar toate comunele și orășele din jurul său au prosperat de pe urma creșterii Sibiului.

Avem acum și stadion. Avem skate park, avem drumuri, chiar și smart, avem transport în comun parțial electric, avem multe fabrici și foarte multe companii. Avem evenimente culturale, sportive, sociale și medicale. Vom avea și spital nou. Avem aeroport internațional care se va mări la anul. Nu mai înșir tot ce avem. Știți cu toții că la Sibiu sunt bani tot mai mulți. Se vede la numărul tot mai mare de supermarketuri, magazine, mall-uri, restaurante etc.

Nu-i așa că este foarte frumos la Sibiu? Este și curat pe străzi, oamenii aruncă gunoiul selectiv – unii, încă nu toți, dar numărul celor conștienți de aceste aspecte este în creștere. Aici sunt mulți amatori de drumeții, bicicliști, iubitori de natură și animale. Ce mai, Sibiul este perfect!

Oare?! Toată această dezvoltare a Sibiului pe plan economic și al populației a deschis și cutia Pandorei pentru elemente negative. Mereu existau în Sibiu bătăuși, infractori mărunți sau medii. Dar odată cu dezvoltarea orașului numărul lor s-a înmulțit. Numărul furturilor este în creștere, ca multe alte infracțiuni. Majoritatea rămân cu autor necunoscut.

Am avut șoferi bețivi și înainte. Dar acum sunt foarte mulți. Mai grav este că au apărut foarte mulți consumatori de droguri. Șoferi sau nu. Dacă acum 20 de ani în Sibiu rar auzeai de consumatori de etnobotanice și poate unul – doi de marihuana, acum este plin Sibiul de fumători de „iarbă”, dar și destui cei care consumă droguri de mare risc.

Au apărut și organizațiile de tip mafiot, clanurile de interlopi care se răfuiesc tot mai des prin cafenele, benzinării sau cluburi.

Sunt doar câteva elemente care vor să arate ambele fețe ale Sibiului de astăzi, oraș în plină dezvoltare. Unii vor să vadă doar părțile pozitive, frumoase, dar ar fi bine să fim atenți și cele negative, urâte. Pentru că riscăm, peste ani să ne trezim într-un mega-Sibiu, dar cu frica de a mai călca pe stradă….

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Rășinariul are capelă mortuară la standarde