spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Profesorul universitar Octavian Constantin BOLOGA s-a stins din viață

Știri din Județ

Publicitate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu anunță cu profundă durere, încetarea din viață a Profesorului universitar doctor inginer Octavian Constantin BOLOGA, membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România, președinte al Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Sibiu, director al Centrului de Studii și Cercetări pentru Deformări Plastice și întemeietor al școlii sibiene de echipamente și tehnologii de prelucrare prin deformare plastică.

Profesorul Bologa a condus  Catedra de Mașini și Utilaje a Facultății de Inginerie în perioada 1994-2011, apoi Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale în perioada 2011-2015.

Sub directa lui îndrumare, în calitate de profesor, de conducător de doctorat, de șef de catedră și director de departament s-au format numeroși specialiști, ingineri reputați în companii industriale, cercetători și cadre didactice ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Personalitatea și activitatea neobosită a Profesorului Bologa a marcat atât destinele universității noastre, precum și pe cele ale colegilor, studenților, colaboratorilor și ale tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Prin anii ’80 eram ing pe la ICSiT Titan filiala Sibiu.Atunci tânără Facultate tehnica din Sibiu,in extindere avea nevoie de cadre didactice ptr formare.Am fost printre cei care au crezut că ar putea avea o șansă ,aveam chiar o anumită experiență în cadrul Catedrei de mecanica,dar eram prea tânăr fara stagiul obligatoriu efectuat.Am fost in final dat afara de dl PF Sarbu,dl PF Atanasiu se îmbolnăvise grav….cu dl PF univ ,Dumnezeu să l odihnească! am purtat o discuție în antecamera dir filialei Sibiu dl Dr ing Cojocaru….atunci m-am lămurit că la Sibiu posturile universitare erau rezervate celor cu PILE ,rudelor unor cadre didactice universitare,noi ceilalți doritori eram MASA de MANEVRA….am rămas cu un gust AMAR…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri