10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Județul Sibiu premiat în Parlamentul României

Știri din Județ

La invitația Consiliului de monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPC Sibiu) a participat luni, 05 decembrie, la evenimentul ”Dreptul de a fi dezinstituționalizat”.

Găzduit de Palatul Parlamentului, evenimentul a avut ca scop recunoașterea meritelor celor mai performante Direcții de Asistență Socială și Protecția Copilului, făcute în ultimii 3 ani, în procesul de reintegrare în societate al beneficiarilor din centrele rezidențiale. În urma vizitelor inspectorilor Consiliului de Monitorizare în centrele rezidențiale din Județul Sibiu s-aobservat că sunt încurajate și cultivate relațiile dintre beneficiarși familii, prieteni sau comunitatea din care fac parte.

Astfel, Județul Sibiu ocupă, alături de Vrancea, locul trei la nivel național, după Neamț, care s-a clasat pe primul loc, respectiv Bihor și Suceava, care s-au clasat pe locul II. Cel mai mare număr de persoane care, în ultimii 3 ani, au pășit spre o viață independentă, a fost înregistrat în Neamț – 69, urmat de Bihor – 42, Suceava – 41 și Sibiu cu un număr de 30 persoane dezinstituționalizate.

Aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, DGASPC asigură protecție, asistență și sprijin pentru copiii, adulții și familii aflate în situații de risc.

„Libertatea de a desfășura activități pe cont propriu și de a-ți putea controla toate aspectele vieții sunt esențiale pentru o dezvoltare mentală sănătoasă, iar Convenția ONU este un pilon relevant și eficient pentru protejarea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Mă bucură enorm faptul că Județul Sibiu face progrese în acest sens și oferă noi oportunități persoanelor instituționalizate pentru a păși în viață și a-și clădi un cămin”, a declarant Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Am dovedit o deschidere tot mai mare în ultima perioadă în raport cu noile modalități de sprijinire a persoanelor din centrele rezidențiale și s-a adaptat constant situațiilor apărute. Facem toate demersurile care ne stau în puteri pentru a oferi fiecărui beneficiar cât mai multe șanse de împlinire personală, indiferent de gradul de handicap” a declarat Claudiu Stupar, directorul interimar al DGASPC Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș