7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Grădinița din Arhitecților binecuvântată de mitropolitul Ardealului

Știri din Județ

Grădinița „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Sibiului din cartierul Arhitecților a fost binecuvântată miercuri 7 decembrie 2022 de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

La slujba de binecuvântare, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu au fost prezenți pr. Petru Madina, consilier economic al Arhiepiscopiei Sibiului, inspectorul pe învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Prof. Dr. Sorin Joantă, pr. Iosif Toma, și cadre ale grădiniței mai sus amintite.

„Am ajuns la un moment de început, un moment atât de așteptat. Atât de dorit. Chiar dacă privim la tot procesul acesta de edificare al acestei grădinițe, care a fost atât de sinuos și dificil de realizat. Totuși, acum parcă am uitat toate și vedem în perspectivă. Așteptăm ca Dumnezeu să ne ajute să definitivăm și spațiul exterior. Vă binecuvântăm pe dumneavoastră, primele ostenitoare care sunteți cele care ați devenit deja ctitorii și celelalte care se vor adăuga și care vor contribui la ctitorisirea sau la edificarea acestei instituții atât de minunate. Copiii sunt darul lui Dumnezeu. E adevărat că sunt un dar prețios care nu se ține ușor, dar pentru că v-a rânduit Dumnezeu, din naștere, darul acesta al iubirii materne, vă îngrijiți de copii, exact ca de propriii dumneavoastră copii. De aceea vă mulțumim și vă binecuvântăm și rugăm pe Dumnezeu ca să vă ocrotească.” a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Clădirea dispune de parter și mansardă și va avea în total șase săli pentru activități educaționa­le/sociale – câte trei pe fiecare nivel; o sală multifuncțională, o bucătărie, o sală de mese, spații de depozitare, cabinet medical etc. Potrivit proiectului, beneficiari ai viitoarei grădinițe vor fi cel puțin 100 de copii.

Cartierul Arhitecților este unul dintre cele mai noi cartiere, cu mulţi tineri, aflat la limita oraşelor Sibiu şi Cisnădie. Răspunzând nevoilor duhovnicești, aici a fost ridicat ansamblul socio-educațional „Sfântul Nicolae” în cartierul Arhitecţilor. Ansamblul include o biserică cu hramurile „Sfântul Mucenic Laurenţiu” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” şi va mai avea un centru pentru activități cu tinerii, o grădiniță, cabinete medicale și alte spații necesare activităților sociale, religioase și educative.

„Ne bucurăm foarte mult că avem această grădiniță în Cartierul Arhitecților, în acest cartier minunat. Sunt foarte multe familii tinere și bineînțeles mulți copii și ne bucurăm că părinții, în perioada cât sunt la locurile lor de muncă, au unde să lase copilașii. A fost un gând minunat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu de a veni în sprijinul tinerilor din acest cartier și ne bucurăm că și noi, în calitatea noastră de preoți în acest cartier ne putem implica și putem da un sprijin copilașilor, familiei și tinerilor.” a spus pr. Iosif Toma de la biserica „Sfântul Mucenic Laurențiu” și „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei”.

„Proiectul inaugurat în urmă cu câțiva ani la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului și-a găsit finalizarea în această toamnă, în Cartierul Arhitecților, unde a prins contur și funcționează deja grădinița cu program prelungit „Sfântul Nicolae”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinției sale, la începutul lunii septembrie am deschis porțile pentru copilașii din zonă, familiile acestora bucurându-se de personalul deosebit pe care îl avem în unitatea școlară înainte de deschidere. Am parcurs pașii regulamentari sau ceruți de Ministerul Educației, adică autorizarea unității de învățământ, au fost făcute toate formalitățile către Inspectoratul școlar, către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar și într-o bună colaborare cu autoritățile locale din Sibiu și Cisnădie. Celor care sunt dornici să vină și să învețe poate și altceva decât se învață în celelalte grădinițe, ne-am pregătit, cu parterul și etajul pentru a-i primi pe copii. Am organizat activitățile didactice pentru anul acesta școlar. La parter în 2 săli de grupă și sala de mese, având și o curte pe care am organizat-o pentru copiii de vârste cuprinse între 2-4 ani. Urmează ca și în anii viitori să dezvoltăm baza materială pe care o avem și pentru ca să ne organizăm pentru a crește numărul de grupe în grădiniță și pentru a face tot ceea ce e necesar să fim utili, celor din zonă care își doresc să ofere copiilor lor condiții deosebite. Binecuvântați astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit și prin rugăciunile care au fost rostite către Mântuitorul Hristos, Care se va naște în ieslea Betleemului și a sufletelor noastre în zilele următoare, sperăm să ne îndreptăm cu pași repezi cu inimile calde spre toate aceste bucurii pe care ni le aduc sărbătorile de iarnă, dar în special Nașterea Mântuitorului Hristos și apoi Bobotează.” a declarat Prof. Dr. Sorin Joantă, inspector pe învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri